Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Greta Thunbergs nya pik till Trump – ett broderi

22-åringen som kallas för Frankrikes Greta Thunberg.
Greta Thunberg med sitt broderi.
Foto: Instagram.
Greta Thunberg.
Foto: Olivier Matthys TT / TT NYHETSBYRÅN / AP TT / Olivier Matthys / AP / N

Greta Thunberg, 18, passade på att ännu en gång pika USA:s förre president Donald Trump, 74.

I ett inlägg på Instagram syns Greta sittandes med ett broderi som formulerar: ”Four seasons total landscaping” – samma plats som Trumplägret höll presskonferens på efter att ha förlorat presidentvalet.

Det var i september 2019 som fejden mellan Greta Thunberg, 18, och USA:s dåvarande president Donald Trump, 74, inleddes.

Trump twittrade en länk till ett tv-klipp som visar en mycket rörd Greta Thunberg, och skrev följande:

”Hon ser ut som en väldigt lycklig ung flicka som ser fram emot en ljus och underbar framtid. Så fint att se”.

Senare på kvällen svarade hon med att ändra sin profilbeskrivning på Twitter till ett direktcitat från Trumps inlägg.

När Trump lämnade Vita huset för sista gången i januari 2021 passade Greta Thunberg på att ge igen.

”Han ser ut som en väldigt lycklig gammal man som ser fram emot en ljus och underbar framtid. Så fint att se!”, skrev hon på Twitter.

Broderade ”Four seasons total landscaping”

Greta Thunberg är frekvent förekommande i intervjusammanhang. Under pandemin har hon ofta intervjuats via videolänk, varpå många tittare har uppmärksammat att hennes armar och händer rör sig.

Några av er har frågat vad jag gör med mina händer under digitala intervjuer.

Så, det här är vad jag gör bakom kameran när jag intervjuas, deltar i paneldiskussioner, har möten och har digitala lektioner med min skoldator. Mina händer och mitt huvud vill hålla sig sysselsatta.”, skriver Greta på Instagram följt av en bild på henne och ett broderi.

Tittar man noga på vad Greta faktiskt broderar så anar man att texten formulerar följande: ”Four seasons total landcaping”.

https://www.instagram.com/p/CLHuJu5pyrj/

Samtidigt som Joe Biden utropades till segrare i det amerikanska presidentvalet i november kallade Republikanerna till presskonferens på Four Seasons Hotel i Philadelphia.

Avgående president Trump twittrade att hans armé av advokater ledda av Rudy Giuliani skulle berätta mer om hur Trumplägret skulle vinna valet med juridiken som vapen.


Kort därefter raderade Trump tweeten och meddelade den rätta platsen för presskonferensen: en öde parkeringsplats utanför det lilla trädgårdsföretaget ”Four seasons total landscaping”, som ligger i Philadelphias utkanter med porrbutiken Fantasy Island och krematoriet Delaware Valley Cremation Center som närmsta grannar.

Huruvida det var ett misstag eller om Trumplägret medvetet bokade parkeringen utanför Four Seasons Total Landscaping i stället för lyxhotellet ”Four Seasons”, är ännu inte klarlagt.

Men klart är att Greta Thunberg såg sin chans att återigen pika Trump när hon under onsdagskvällen visade upp sitt broderi.

De fick de tyngsta priserna på Guldbaggegalan

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.