Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Greta Thunberg släpper klimatlåt med ”The 1975”

Greta Thunberg har släppt en ny låt med bandet The 1975.
Foto: STEPHANE LEMOUTON / BESTIMAGE / BEST IMAGE TT NYHETSBYRÅN

Greta Thunberg har släppt en ny låt med bandet The 1975.

Samtidigt kallas managern för ”hycklare”, skriver The Guardian.

– Det krävs att ett barn ska peka ut att vi kan skapa förändring, säger Jamie Oborne till tidningen och avfärdar kritiken.

Greta Thunberg har gjort musik med det brittiska bandet The 1975. På onsdagen släpptes den självbetitlade låten ”The 1975” som kommer att bli öppningsspår på deras kommande album, skriver CNN.

På låten reciterar Greta Thunberg en essä om klimatkrisen, över musiken.

”Vi befinner oss just nu i början av en klimat- och ekologisk kris”, säger Thunberg i låtens inledande del.

Foto: Instagram/Privat

”Ny låt från The 1975 ute i dag, och jag medverkar på den! Så glad att få samarbeta med dessa härliga personer. Alla våra intänkter från denna låt, med namn The 1975 - som blir öppningsspåret på deras kommande album - kommer att gå till Extinction Rebellion”, skrev Greta Thunberg på Instagram på torsdagen. 

Låten spelades in i Stockholm, och sångaren Matt Healy tyckte att mötet med Greta Thunberg var inspirerande, skriver CNN.

https://youtu.be/zq4eCQCgQw8

Vidtagit åtgärder

Bandets manager, tillika grundare av skivbolaget Dirty Hit, Jamie Oborne, har tidigare berättat att bolaget vidtagit åtgärder för att minska deras påverkan på miljön – genom att fasa ut användandet av onödiga plastförpackningar.

Än har skivbolaget inte nått hela vägen minska sitt koldioxidavtryck, skriver The Guardian – varför han kallats ”hycklare”. Men Oborne har avfärdat kritiken.

– Det är därför vi befinner oss i den här situationen där ingen gör något och det krävs att ett barn ska peka ut att vi kan skapa förändring, säger han till The Guardian, och åsyftar Greta Thunberg.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.