Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Greta Thunberg skänker en miljon till vaccinprogram

Klimataktivisten skänker en miljon kronor till WHO:s vaccinprogram
Greta Thunberg.
Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / HENRIK ISAKSSON TT NYHETSBYRÅN

Svenska klimataktivisten Greta Thunberg skänker en miljon kronor till WHO och det globala vaccinprogrammet Covax.

Programmet ska se till att världens mest utsatta, till exempel invånarna i låginkomstländer, får vaccinet.

– Precis som med klimatet måste vi hjälpa de mest sårbara först, säger Thunberg enligt SvD.

Greta Thunberg skänker 100 000 euro, motsvarande runt en miljon svenska kronor, till WHO som stöttar det globala vaccinationsprogrammet Covax. Gåvan skänks via stiftelsen ”Greta Thunberg Foundation”.

”Det internationella samfundet måste göra mer för att ta tag i den tragiska situationen med ojämlik vaccinfördelning. Vi har resurserna att korrigera denna obalans i världen i kampen mot covid-19”, säger Greta Thunberg i ett pressmeddelade enligt SvD.

”Precis som med klimatkrisen måste vi hjälpa dem som är mest sårbara först. Detta är skälet till att jag stöttar alla som är engagerade i Covax som är den bästa vägen mot jämlik vaccinfördelning och väg ur pandemin.”

På Instagram skriver Greta Thunberg att hennes organisation donerar 100 000 euro till Covax.

https://www.instagram.com/p/CN2hL6Rpc2j/

Se mer:

I SVT:s Morgonstudion så berättar Greta Thunberg om diagnosen autism och om hur hon lärt sig att prata med människor efter alla stora folksamlingar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.