Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Greta Thunberg klimatstrejkar i LA

Greta Thunberg reser söderut: Nu väntar Kalifornien
Greta Thunberg deltar i en klimatstrejk i Los Angeles i USA på fredagen.Foto: BOB PEARSON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Klimataktivisten är på en genomresa i Nord- och Sydamerika. Här syns hon under en strejk i Montreal i Kanada.Foto: PAUL CHIASSON / AP TT NYHETSBYRÅN

På fredag deltar Greta Thunberg vid en klimatstrejk i Los Angeles i USA, skriver hon på Instagram. 

Samtidigt ges besked om att klimattoppmötet COP25 flyttas till Spanien, efter att mötet i Chile ställts in.

Jag har rest genom den nordamerikanska kontinenten mot Santiago, men eftersom mötet kommer att flyttas får jag nu vänta tills jag har mer information,” skrev klimataktivisten på Twitter i går.

Greta Thunberg inleder november med en klimatstrejk i Los Angeles i Kalifornien, USA. Det meddelar hon på Instagram:

Denna fredag, 1 november, kommer jag att delta i klimatstrejken i Los Angeles!”, skriver klimataktivisten.

Strejken inleds klockan 12, lokal tid, utanför Los Angeles stadshus och pågår fram tills klockan 15.00.  Greta Thunberg passade också på att visa upp hur hon firar halloween.

https://www.instagram.com/p/B4TZ8PoJgOa/?hl=sv

”När det gäller att skrämma ett gäng arga klimatförnekare behöver jag uppenbarligen inte ens klä ut mig”, skriver hon i inlägget på instagram.

Greta Thunberg tvingas ändra reseplanen

Greta Thunberg befinner sig nu på en genomresa i Nord- och Sydamerika. Hennes slutmål skulle vara klimattoppmötet COP25 i Santiago i Chile, men under gårdagen kom beskedet att mötet ställs in. 

Orsaken är de stora protesterna som härjat i landet under de senaste veckorna.

”Mina tankar är med folket i Chile. Jag har rest genom den nordamerikanska kontinenten mot Santiago, men eftersom mötet kommer att flyttas får jag nu vänta tills jag har mer information”, skrev Greta Thunberg på Twitter efter beskedet.

Klimattoppmötet flyttas till Spanien

På torsdagen meddelar dock FN:s klimatkonvention att en ny plats ordnats för mötet. Nu har Spanien erbjudit sig att hålla det i Madrid mellan 2 till 13 december, vilket är samma datum som var tänkt för det första mötet.

”Vi hoppas att COP kan överväga den här lösningen så snart som möjligt”, skriver klimatkonventionen i ett pressmeddelande.

Enligt en spansk regeringskälla kommer det officiella beslutet att fattas i tyska Bonn på måndag.

– Det är nästan klart, vi har alla chanser att få det, säger källan till Reuters. 

”Det är uppmuntrande att se länder som jobbar tillsammans i en multilateralistisk anda för att diskutera klimatförändringarna, som är den största utmaningen i denna och framtida generationer”, fortsätter FN.

Greta Thunberg har ännu inte gett besked om hon kommer närvara vid det nya mötet.

Chiles president om att ställa in klimatmötet:

Sebastian Piñera: