Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kim Kardashian hyllar Greta ”Är så modig”

Greta Thunberg demonstrerade med Tokata Iron Eyes.
Foto: ADAM FONDREN / AP / TT NYHETSBYRÅN
Greta Thunberg på måndagen.
Foto: ADAM FONDREN / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: Tom Stromme / AP / TT Nyhetsbyrån
Foto: BRIAN TO/FOX/PICTUREGROUP/SHUTTERSTOC / BRIAN TO/FOX/PICTUREGROUP/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOC

Realitystjärnan Kim Kardashian hyllar Greta Thunberg i en intervju med Reuters. 

Hon beskriver den svenska klimataktivisten som ”en modig och fantastisk ung kvinna”. 

På tisdagen besöker Greta Thunberg reservatet Standing Rock i North Dakota, där massprotester fick hela världen att reagera 2016.

Den amerikanska realitystjärnan Kim Kardashian säger i en intervju med Reuters att hon gärna skulle vilja äta middag med Greta Thunberg och att hon delar hennes oro över kilmatförändringarna. 

– Hon är en fantastisk ung tjej, så modig som står upp mot de vuxna som kan vara väldigt skrämmande, säger Kim Kardashian om Greta Thunberg.

Kim Kardashian pratade med nyhetsbyrån Reuters medan hon besökte en kongress om informationsteknologi i Armeniens huvudstad Jerevan. 

Hon säger också att hon vill tala med Greta Thunbergs förändrar om faktumet att Greta Thunberg har en så stor plattform. 

– Greta Thunberg är så öppen och ärlig med exakt vad vi behöver, säger Kim Kardashian. 

Greta Thunberg besöker North Dakota 

Greta Thunberg fortsätter nu sin resa genom USA. 

I söndags träffade Greta Thunberg aktivisten Tokata Iron Eyes i en gymnastiksal i Pine Ridge, South Dakota.

De både livesände då ett samtal på Facebook där de pratade om sitt arbete. 

Tokata Iron Eyes kämpar mot utbyggnaden av oljeledningar genom ursprungsbefolkningens reservat i South och North Dakota.

Planerna på att bygga nya oljeledningar är kontroversiella eftersom de utgör ett hot för platser av stor kulturell betydelse för ursprungsbefolkningen. 

President Barack Obama stoppade bygget efter stora påtryckningar. Men 2017 återupptogs dock arbetet då Donald Trump skrev på en exekutiv order om att så skulle ske. 

Tokata Iron Eyes låg bakom protesterna i Standing Rock 2016

På måndagen ledde de två 16-åringarna en demonstration mot oljeledningarna, utanför borgmästarens kontor i staden Rapid City.

Och på tisdagen besöker de reservatet Standing Rock i North Dakota. Tokata Iron Eyes var en av de som låg bakom massprotesterna i Standing Rock 2016. Hon var då bara 13 år och protesterna spred sig över hela världen i sociala medier. 

Under träffen i Standing Rock kom hundratals studenter för att lyssna till de två aktivisterna.

Enligt lokaltidningen Inforum sa Greta Thunberg att hon var hedrad över att få tala på ”denna symboliska plats för motstånd”. 

– Vi som tonåringar ska inte vara de som tar ansvar. Det borde vara de med makt, säger Greta Thunberg enligt Inforum.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.