Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Greta blir frimärke: ”Känns självklart”

Greta Thungberg i längre intervju om vår tids största klimatutmaningar • intervjun är från september 2020.
Frimärket med Greta Thunberg.
Foto: ANDERS WIKLUND/TT NYHETSBYRÅN
Greta i sin gula regnrock.
Foto: ALESSANDRO DI MARCO/EPA TT NYHETSBYRÅN
Den svenska klimataktivisten Greta Thunberg.
Foto: STEPHANIE LECOCQ/EPA TT NYHETSBYRÅN
Ett av frimärkena i ”Värdefull Natur”.
Foto: Postnord
Frimärken som släpps för att hedra Göteborgs 400-årsjubileum.
Foto: Postnord

Klimataktivisten Greta Thunberg blir ett av motiven på årets Sverigefrimärken.

Frimärket blir en del i temat ”Värdefull Natur”.

Motivet föreställer Greta Thunberg iförd sin välkända gula regnjacka och är målat av illustratören Henning Trollbäck. På andra frimärken i serien syns flera naturmotiv med blommor och vattendrag.

Postnord, som står bakom urvalet, skriver i ett pressmeddelande att de hoppas motiven ska få svenskarna att värna om natur och miljö.

– Valet av miljöfokus känns självklart för den tid vi lever i. Vi på PostNord har ett stort ansvar att minska vår egen klimatpåverkan och driva branschen i rätt riktning, säger Stina Olofsdotter på Postnord Frimärken, i ett pressmeddelande.

Men det är inte bara naturmotiv på 2021:s nya frimärken – fem märken har även tilldelats staden Göteborg som firar 400-årsjubileum.

– Ett fint sätt att hylla att staden fyller 400 år. Och ett trevligt sätt att skicka en del av Göteborg till någon som du tycker om, säger Mia Samuelsson, konstnärlig ledare på Göteborg & Co, i pressmeddelandet.

Isabella Lövin i intervju om parisavtalet – fem år sedan det slöts

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.