Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Förslaget: Begrav kroppar längs Storbritanniens motorvägar

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: TT NYHETSBYRÅN

Det behövs nya lösningar för att ta itu med problemet med överfulla kyrkogårdar och krematorium i Storbritannien.

Nu föreslår experter att döda ska begravas utmed motorvägar, skriver The Guardian.

En lösning som också tros kunna bidra till fler grönområden.

Utmed motorvägar, cykelvägar och olika typer av industriområden kan omvandlas till begravningsplatser. Det är platser som en ledande folkhälsoexpert föreslagit.

”Vi måste utmana lokala myndigheter och landsting och säga som en del i deras grönare strategi – vilket vi måste göra som en del i att [mildra] global uppvärmning – låt oss lägga in begravningssituationen som en del av det här.”, säger John Ashton, tidigare föreståndare för Folkhälsovetenskapliga fakulteten i Storbritannien.

Det finns olika sätt för ”gröna begravningar”, men ofta görs de i en biologiskt nedbrytbar kista, utan balsamering, medan träd ofta planteras som en del av processen.

”Du har 500 000 till 600 000 dödsfall om året i England och Wales, så om alla som dog fick en grön begravning - jag säger inte att det kommer att hända - men om alla fick det kunde vi plantera en halv miljon träd per år”, säger John Ashton till The Guardian.

Detta skulle enligt Ashton bidra till att skapa nya skogar och grönområden som skulle bidra till att förbättra klimatet och tackla den stundande kyrkogårdskrisen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.