Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Följ Expressen Klimat med hjälp av vår Facebook-bot

Emma Boëthius, chef på Expressens klimatredaktion.Foto: OLLE SPORRONG

Hur drabbas Sverige och världen av klimatkrisen? Vad gör politikerna? Kan jag påverka som privatperson?

Med Expressen Klimats bot i Facebook Messenger får du dagens viktigaste miljö- och klimatnyheter direkt i mobilen.

Expressen Klimat erbjuder Sveriges mest omfattande bevakning av klimatförändringarna och dess nära relation till miljö- och hållbarhet. Vi ger dig såväl nyheter och reportage, som grävande journalistik och guider. 

Vi förklarar och granskar forskningsrapporterna, klimateffekterna och politiken. Läsare med Expressen Premium får även ta del av exklusiva fördjupningar.

För att du snabbt ska få koll på dagens bästa klimatnyheter lanseras nu Expressen Klimats nya bot i Facebook Messenger. Du får artiklarna skickade till dig direkt i mobilappen. 

– Klimatfrågan är större än någonsin, och redaktionen tar fram mängder av läsvärda texter varje dag. Det här är ett perfekt sätt för våra läsare att hålla sig uppdaterade, och få ett urval av våra bästa artiklar, säger Emma Boëthius, chef på Expressens klimatredaktion.

Så får du klimatnyheter direkt i Messenger

1. Sök på Expressen Klimat i Facebook Messenger. 

2. När du klickat dig in i chatten klickar du helt enkelt på ”Kom i gång” och sedan är det klart!

Messenger-boten har tagits fram av utvecklarna i Expressens ”Quickshot”-team. 

– Expressen ska finnas där läsarna finns. Vår Messenger-bot ger läsarna en chans att hålla sig uppdaterade om klimatnyheter på ett väldigt enkelt sätt, säger produktägare Rebecca Hagnestad.

Följ Expressen Klimat

Expressen Klimat är en redaktion på fem personer. Emma Boëthius, tidigare Stora journalistpriset-nominerad chefredaktör på nyhetsbyrån Siren, leder bevakningen på redaktionen, som består av Matilda Nyberg, som kommer från vår grupp för undersökande journalistik, Karin Sörbring, som gjort personliga intervjuer, Filippa Rogvall, tidigare politikreporter, och Jessica Bergh, som jobbat för Aktuell Hållbarhet.

Ett annat sätt att hålla dig uppdaterad är att aktivera pushnotiser från Expressen Klimat i nyhetsappen. Du ställer enkelt in vilka notiser du vill ha under din profil i Expressens app.

ENKÄT: Vad vill du läsa om inom klimat och miljö?

Stephanie Cregut.Foto: Expressen

Stephanie Cregut, 35, beslutsfattare på Försäkringskassan, Stockholm:

– Man läser illavarslande rapporter hela tiden, men många tänker att det är så långt fram i tiden, att det inte berör oss. Jag vill läsa mer det som förstör här och nu, och hur det påverkar miljön.

Julia Alm Jorpes.Foto: Expressen

Julia Alm Jorpes, 16, gymnasiestudent, Stockholm.

– Jag läser en del om klimatet, bland annat Gretas bok, och är hyfsat insatt. Men jag vill veta vad som krävs för att rädda det vi har nu. Och hur man kan påverka företag.

Ossian Åström.Foto: Expressen

Ossian Åström, 30, jobbar med tunnlar, Stockholm:

– Köttproduktionen. Det känns som en viktig del i klimatfrågan.