Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

FN:s generalsekreterare hälsade Greta välkommen

Greta Thunberg håller klimatstrejk i USA.
FN välkomnade Greta Thunberg med 17 segelbåtar, var och en för de 17 globala hållbarhetsmålen.Foto: UN Photo/Mark Garten / Other

FN:s generalsekreterare António Guterres twittrade på onsdagen ut en personlig hälsning till Greta Thunberg. Tweeten var också en direkt uppmaning till världens ledare att leverera på klimattoppmötet i september.

António Guterres budskap till alla deltagare inför klimattoppmötet i New York har varit tydligt – nu är det dags för verkstad. Även i hans tweet till Greta Thunberg uppmärksammar han vikten av leverera initiativ och åtgärder.

Redo att klimatstrejka i morgon.
https://twitter.com/antonioguterres/status/1166814627973521408

”Välkommen till New York @gretathunberg!

Beslutsamheten och uthålligheten som visats under din resa borde ingjuta mod i alla oss som medverkar på nästa månads Climate Action Summit.

På uppdrag av människor världen över måste vi ta itu med den globala klimatkrisen.”

17 segelbåtar följde Greta sista sträckan

FN välkomnade också Greta Thunberg med 17 segelbåtar, var och en för de 17 globala hållbarhetsmålen, vid Verrazano Narrows Bridge. Flottiljen följde sedan Greta Thunberg den sista sträckan fram till North Cove Harbor på Manhattan. FN skriver att välkomnandet är ett sätt att visa sin uppskattning och solidaritet med Greta Thunbergs arbete.

https://twitter.com/GretaThunberg/status/1166791436538449922

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.