Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Felix vegansoppa dras tillbaka – innehöll mjölk

Efter att ha ätit halva wrapen fick hon en chock.
Soppan ”Veggie Goulash” visar sig innehålla spår av mjölk. Foto: PRIVAT
”Vi ser givetvis allvarligt på det inträffade”, säger Orkla Foods kvalitetschef Åsa Jönsson.Foto: Shutterstock / Shutterstock

Soppan ”Veggie Goulash” från Felix marknadsförs som ett bra alternativ för veganer. Nu visar det sig att den innehållit spår av mjölk. 

Den ”veganska” köttsoppan dras nu tillbaka med omedelbar verkan, meddelar det ansvariga företaget i ett pressmeddelande. 

– Vi ser givetvis allvarligt på det inträffade. Våra kunder och konsumenter ska kunna lita på att vi levererar produkter med rätt innehåll. Därför drar vi omedelbart in den felaktiga produkten och ser över våra rutiner i produktionen, kommenterar Åsa Jönsson, kvalitetschef för Orkla Foods, som Felix tillhör.

Återkallelsen gäller soppor vars bäst-före-datum är 23 april 2020. Företaget vill poängtera att soppan helt ofarlig att äta, för dem som inte är mjölkallergiker. 

För att en maträtt ska klassas som vegansk ska den inte innehålla några animaliska livsmedel.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.