Nu finns det inget land i världen som använder blybensin till bilar och lastbilar. Detta enligt uppgifter från BBC och FN:s miljöprogram.
Det mycket förorenande bränslet har varit förbjudet i de flesta höginkomstländerna sedan 1980-talet. Men det var först i juli som Algeriet, det sista landet som använde blybensin, förbjöd det.
Utöver den stora miljöskadan har blybensin länge orsakat flera fall av hjärtsjukdomar, cancer och stroke, samt kopplats till problem med hjärnans utveckling hos barn.
FN:s generalsekreterare António Guterres säger till BBC att utrotningen av blybensin är en ”internationell framgångssaga”.
– Detta kommer att förhindra mer än en miljon för tidiga dödsfall varje år och skydda barn vars IQ skadas av exponering för bly, säger han.
Stor skada genom åren
I början av 1920-talet började man tillsätta bly i bensin i för att förbättra motorns prestanda, men bara fyra år senare kom första larmet om användningen. Detta efter att fem arbetare dog och dussintals fler hamnade på sjukhus till följd av kramper orsakade på en anläggning som använde blybensin.
Trots detta fortsatte bly att läggas i all bensin fram till 1970-talet.
De rikare länderna var först med att fasa ut användningen, men i början av 2000-talet fanns det fortfarande 86 länder som använde blybensin. Efter 2016 var det endast Irak, Jemen och Algeriet som fortsatte leverera det giftiga bränslet.
FN:s miljöorgan UNEP har arbetat med att försöka avsluta användningen av blyhaltig bensin i världen sedan 2002.
– Att utrota bränslet visar att mänskligheten kan lära av och åtgärda misstag som vi har gjort, säger Inger Andersen, UNEP:s verkställande direktör till CNN.