Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Facebook och Google blir utsläppsfria

Vad är klimat egentligen?
Facebook meddelar att de kommer att drivas av helt förnybara energikällor redan i slutet av året.Foto: MARCIO JOSE SANCHEZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Google har valt att retroaktivt kompensera för alla utsläpp sedan företaget grundande 1998.Foto: MARCIO JOSE SANCHEZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Flera storföretag satsar på att bli helt utsläppsfria.Foto: AJIT SOLANKI / AP

Storföretagen vill göra sig kvitt utsläppen. Microsoft och Apple har tidigare gått ut och meddelat att de siktar på att bli helt utsläppsfria. Nu har även Facebook och Google kommunicerat att de följer deras exempel, rapporterar The Guardian.

Google meddelade redan 2007 att de siktade på att bli helt utsläppsfria, men de har till skillnad från Facebook valt att retroaktivt kompensera för alla utsläpp sedan företagets grundande 1998, något de nu uppges ha uppnått. Google har även sagt att de har som mål att vara helt drivet av förnybara energikällor senast år 2030.

Enligt The Guardian meddelar nu Facebook att de kommer att drivas av helt förnybara energikällor redan i slutet av året. Företaget gick även ut med att de satt upp ett ytterligare mål, att de förbinder sig till att bli utsläppsfria i hela produktionskedjan. Både gällande leverantörer samt användare.

Kompenserar utsläppen med träd

Apple siktar för att bli ett koldioxidneutralt företag år 2030. De kommer bland annat att kompensera helt för utsläppen från telefonernas laddning, genom att plantera träd. 

– Innovationerna som driver vår miljöresa är inte bara bra för planeten, de har även hjälpt oss att göra våra produkter mer energieffektiva, sa Apples vd, Tim Cook, enligt The Guardian. 

Tim Cook är vd för Apple som siktar på att bli ett koldioxidneutralt företag år 2030.Foto: KARL MONDON / ZUMAPRESS.COM/IBL ZUMA PRESS

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.