Kapstaden spås bli den första storstaden som i modern tid drabbas av att tillgången på dricksvatten tar slut.
Myndigheterna har nu flaggat för den 12 april – tio dagar tidigare än prognosen som gavs tidigare. Boende uppmanas använda badvatten till att spola i toaletter, samt hålla duschandet till 90 sekunder, skriver CNN.
De listar tre faktorer till den akuta vattenbristen: den värsta torkan på över ett decennium, storstadens växande befolkning samt de ökande klimatförändringarna.
En miljard saknar tillgång till rent vatten
Trots att jordens yta består till 70 procent av vatten är bara tre procent renat, enligt BBC.
Över en miljard människor saknar tillgång till rent vatten, och i en mätning från 2014 av världens 500 största städer uppskattas en fjärdedel av dessa ha en pressad vattensituation.
Efterfrågan på rent vatten kommer att gå om tillgången med 40 procent år 2030. Det beror på en kombination av klimatförändringar, mänsklig påverkan och växande befolkningar. Kapstaden är troligtvis bara toppen av ett isberg, skriver BBC som listat elva städer där tillgången spås ta slut.
1. São Paulo

Den brasilianska storstaden genomgick en liknande situation som den i Kapstaden 2015. När krisen var som värst hade stadens invånare mindre än 20 dagars vattentillgång och polisen tvingades eskortera vattenbilar genom staden för att undvika att de plundrades.
Trots att den värsta krisen ebbat ut är FN kritiska till stadens bristande vattenplanering, där tillgången ständigt ligger under de nödvändiga värdena, skriver BBC.
2. Bangalore

I den sydindiska staden har bostadsbyggandet exploderat sedan de blivit en teknologisk högborg, och myndigheterna kämpar för att vatten- och avloppssystemen ska hänga med.
Samtidigt som vattenföroreningarna är stora orsakar de omoderna brunnarna att över hälften av dricksvattnet går till spillo, konstaterar en lokal rapport enligt BBC.
3. Peking

Även i den kinesiska huvudstaden är föroreningar ett stort problem. Landet är hem åt nästan 20 procent av världens befolkning, men har bara tillgång till sju procent av världens renade vatten.
Enligt en studie från Columbias universitet sjönk vattentillgångarna i landet 13 procent mellan 2000 och 2009.
4. Kairo

Floden Nilen är källa till 97 procent av Egyptens vatten, men utsätts ständigt för ökade mängder obehandlat avfall.
Enligt världshälsoorganisationen WHO är Egypten i topp bland mellaninkomstländer med höga antal dödsfall kopplade till vattenföroreningar. Enligt FN är kritisk vattenbrist att vänta i landet vid 2025.
5. Jakarta

Mindre än hälften av den indonesiska huvudstadens tio miljoner invånare har tillgång till vatten från ledningar och därför brottas staden med problemet med olagliga brunnar som grävs. Det dränerar de underjordiska geologiska lager som lagrar grundvatten. Som en konsekvens ligger ungefär 40 procent av staden under havsnivån, enligt Världsbanken.
6. Moskva

Ryssland kämpar fortfarande med föroreningar sedan Sovjettidens industriella arv. Även om en fjärdedel av världens färskvattenreserver finns i landet, enligt BBC, medger officiella tillsynsmyndigheter att mellan 35 och 60 procent av de totala dricksvattenreserverna inte uppfyller sanitära normer.
För Moskva är det en utmaning eftersom vattenförsörjningen där till 70 procent är beroende av ytvatten.
7. Istanbul

Enligt turkiska regeringen har landet en allt mer pressad tillgång på dricksvatten. Lokala experter har varnat för att situationen kan förvärras till vattenbrist före 2030, rapporterar BBC. Stadens reservoarnivåer sjönk till mindre än 30 procent av kapaciteten i början av 2014.
8. Mexico City

En av fem som bor i Mexikos huvudstad får bara ett par timmars vatten i kranen per vecka och ytterligare 20 procent har rinnande vatten en del av dagen, enligt BBC.
Staden importerar så mycket som 40 procent av sitt vatten från avlägsna källor och har uppskattningsvis 40 procent vattenförluster på grund av problem i rörnätet.
9. London

London får 80 procent av sitt vatten från floderna Themsen och Lea. Enligt Londons myndigheter ligger staden nära sin kapacitet för dricksvatten och kommer sannolikt att få problem med tillgången 2025 och "allvarliga brister" före 2040, skriver BBC.
10. Tokyo

Den japanska huvudstaden har huvudsakligen större regnperioder under fyra månader om året. Vattnet behöver därför samlas in för att undvika att en torrare regnsäsong än förväntat leder till en torka. Minst 750 privata och offentliga byggnader i Tokyo har regnvatteninsamling.
Tokyos vattensystem är till 70 procent beroende av ytvatten. Nyinvesteringar i rörledningar ska också minska läckageproblem, enligt BBC.
11. Miami

Ett tidigt 1900-talsprojekt i att torrlägga stadens närliggande träskmarker ledde till att vatten från Atlanten förorenade stadens viktigaste naturliga grundvattenkälla.
Trots att problemet uppdagades redan på 1930-talet läcker fortfarande havsvatten in, särskilt sedan staden drabbats av snabba höjningar i havsnivåerna, skriver BBC.