Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter massiva skurar – stora översvämningar i Texas

Foto: BRETT COOMER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: EMREE WEAVER / AP TT NYHETSBYRÅN

Den tropiska stormen Beta slog till mot Texas under måndagsnatten. 

Kraftiga regnskurar har under natten skapat stora översvämningar i Houston och längs hela kustområdet. 

Det är den 23 stormen under hela orkansäsongen 2020.

Redan i söndags gick Houstons borgmästare, Sylvester Turner ut och varnade för att den tropiska stormen Beta kunde förvärras och bli ännu värre än väntat, skriver USA Today.

– Var förberedda för saker och ting kan förändras. Detta är 2020 så vi måste förvänta oss det oväntade, sa han på söndagen, enligt USA Today.

Nu under måndagsnatten verkar stormen ha slagit till med full kraft.

Kraftiga översvämningar

I Texas har det rapporterats om flertalet översvämningar i storstaden Houston efter att stormen Beta dragit in över Texas. På flera håll förväntades det stora mängder regn, men under måndagskvällen utfärdade National Weather Service i Houston en varning för översvämning vid Keegans Bayou, skriver USA Today. 

På Twitter har Jaime Garcia, en väderentusiast och frilansare, lagt upp flera filmklipp där han visar förödelsen från översvämningarna. På klippen syns det hur vägar stängts av och hur bilar plötsligt fastnat i vattenmassorna. 

https://twitter.com/PastorJaimeG/status/1308259366877962240https://twitter.com/PastorJaimeG/status/1308334286324543488
Grekland drabbades i veckan också av oväder – så här såg det ut efteråt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.