Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Donald Trump hånar globala uppvärmningen

Donald Trump passade under torsdagen på att håna den globala uppvärmningen i ett inlägg på Twitter.
Foto: CAROLYN KASTER / AP TT NYHETSBYRÅN

USA:s president Donald Trump oroar sig över kylan som drabbat USA. 

Presidenten passar då på att håna klimatavtalet – och önska sig mer global uppvärmning. 

”Vi kanske skulle ha användning av lite gammal hederlig global uppvärmning”, skriver Trump på Twitter. 

Donald Trump har länge varit skeptisk till att klimatförändringar orsakas av människan, något som Time Magazine rapporterat om. 

Trump har bland annat kallat klimatförändringar för en ”bluff” och återkommande vädrat sin skepsis mot klimatforskningens rön. 

Sedan han tillträdde posten som USA:s president har han bland annat rivit upp flera klimatlagar och försökt få den amerikanska kolindustrin på fötter igen. Han har även deklarerat att USA lämnar Parisavtalet – som kom till för att motverka den globala uppvärmningen. 

Kritiserar forskningen

Under natten mot fredagen passade Donald Trump på att fånga upp klimatfrågan på nytt. Donald Trump tar upp den senaste veckans kalla temperaturer i USA och väderleksrapporter som tyder på att det kan bli rekordlåga temperaturer på flera håll i landet.


LÄS MER: Trumps varning till Kina – om Nordkorea 


Den senaste veckan har det varit ovanligt kall ti stora delar av landet. På bild: Ohio, USA.
Foto: LYNN ISCHAY / AP TT NYHETSBYRÅN

Raljerar över klimatförändringarna

Donald Trump raljerar sedan över klimatavtalet och skriver: 

”Det kan bli den kallaste nyårsaftonen som någonsin har uppmätts. Vi kanske skulle ha användning av lite gammal hederlig global uppvärmning som vårt land, inte andra länder, var på väg att betala triljoner av dollar för att skydda oss mot. Klä er varmt!”

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/946531657229701120

Donald Trump rev för ett par veckor sedan upp Obama-administrationens beslut om att klassa klimatförändringar som ett nationellt säkerhetshot, vilket bland annat Washington Post rapporterat om

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.