Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De är Gretas rådgivare: ”Hon har en helt annan blick i dag”

Great Thunberg dubbelkollar alltid fakta innan hon uttalar sig och då har hon ett gäng experter att rådfråga. Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Greta Thunberg har ett nätverk av personer som hon tycker mycket om och vid behov rådfrågar. Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Greta Thunberg säger att vi ska lyssna på forskarna.

Men vilka lyssnar hon själv på?

Expressen har kartlagt de personer som inspirerat Greta – och som berättar om hennes väg från tystlåten tonåring med stora utmaningar till superkommunikatör med miljontals följare. 

– Greta har en helt annan blick i dag än när jag träffade henne första gången för 2,5 år sedan. Från att ha varit väldigt inåtvänd har hon blivit utåtriktad, säger Pär Holmgren, meteorolog och Europaparlamentariker.

Expressen premium

Starta Premium direkt– första månaden är gratis

Premium är en digital prenumeration. Läs utan kostnad i en månad, därefter 69 kr/mån. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online när du vill.

Genom att klicka på “Starta premium - 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.