Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

BBC följer Greta Thunberg i en ny dokumentärserie

Greta Thunberg efterlyser fokus på klimatkrisen i Afrika.
Greta Thunberg.Foto: NAINA HELéN JÅMA / TT / TT NYHETSBYRÅN

Den svenska klimataktivisten Greta Thunberg och BBC studios kommer att göra en dokumentärserie tillsammans.

På måndagen gick BBC studios ut med nyheten i ett pressmeddelande där de skriver att serien kommer att följa Thunbergs internationella kampanj.

BBC studios skriver att serien kommer att följa Greta Thunberg när hon besöker extraordinära platser, där klimatförändringarna gjort avtryck. Där kommer hon utforska vilka åtgärder som kan vidtas för att begränsa klimatförändringen. 

Hon kommer träffa ledande forskare, politiska ledare och affärsmän.  

Men serien ska även följa hennes egen resa mot att bli vuxen, skriver BBC Studios. 

Rob Liddell, exekutiv producent, säger i en kommentar: 

– Klimatförändringar är förmodligen den viktigaste frågan i våra liv så det känns lämpligt att göra en serie som utforskar fakta och vetenskap bakom detta komplexa ämne. Att kunna göra detta med Greta är ett väldigt stort privilegium, att få en inre syn på hur det är att vara en global ikon och ett av de mest kända ansiktena på planeten.

Gjorde radioprogram med BBC

Dokumentären är dock inte den svenska klimatkämpens första projekt tillsammans med brittiska BBC. 

Vid årsskiftet var hon gästredaktör för programmet ”Today” i BBC radio 4, då hon bland annat intervjuande den brittiska zoologen David Attenborough. Den brittiska legendaren har bland annat gjort berättarrösten till dokumentärserien ”Planet earth” från 2006, som producerades av BBC.

På fredagen var Greta Thunberg, tillsammans med Friday for future, på plats vid den frusna sjön Talvatisjön i Jokkmokk för att närvara vid en klimatmanifestation som arrangerades av den samiska ungdomsorganisationen Sáminourra.  

Obehöriga äga ej tillträde: Här är Sveriges första gated community

Innanför muren på småländska idyllen: “Vill inte ha folk som kör in här”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.