Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Åsa, 35, startade en onlinekör – vill göra insats för klimatet

Åsa Larsson har startat en kör som ska samla in pengar till organisationen TreeSisters. Foto: Per Brinell
Projektet startade med en dröm Åsa Larsson hade. Foto: Per Brinell

Åsa Larsson, 35, vill att kvinnor ska förenas och göra en insats för klimatet.

Därför har hon nu startat en internationell onlinekör.

– Jag tror att vi behöver komma samman för att orka ta tag i klimatfrågorna, säger hon.

Det började med att Åsa Larsson från Gävle vaknade upp ur en dröm. I drömmen hade kvinnor runtom i världen samlats för att sjunga tillsammans. 

– Drömmen var så stark att jag direkt tänkte att det här måste man ändå försöka sig på. 

Och så blev det. Åsa har startat kören Womens Virtual Choir, där kvinnor från hela världen kan samlas och sjunga tillsammans. 

– Jag gör det av flera anledningar, men egentligen främst för miljöns skull. Jag tror att vi behöver komma samman för att orka ta tag i klimatfrågorna. Är man många så är det lättare att orka och veta att det spelar roll när man gör det tillsammans.

 

LÄS OCKSÅ: Synen under havsytan får dykaren att vilja gråta 

 

Det är gratis att vara med i kören, och de intäkter som kören drar in ska skänkas till organisationen TreeSisters. 

– De jobbar både med att stärka kvinnor och plantera träd. I princip så är det samma grej som jag vill göra. Det är ett fantastiskt arbete kring att få kvinnor att känna att de är värda något och det går att förändra. 

Sänder live på Facebook 

För närvarande är det 330 kvinnor från olika länder som har gått med. 

Kören arbetar i olika projekt, där de olika projekten utforskar sätt att sjunga tillsammans. Det första projektet drogs i gång i förra veckan, då Åsa skickade ut en youtube-länk som gick till en film där hon håller en körlektion i sången de just nu sjunger. 

– Det är många som blivit väldigt nyfikna, på vad det är och på hur det ska gå till. Jag har fått jättemycket fin respons. 

Det första framträdandet blir den 8 mars på Folkteatern i Gävleborg. Då ska uppträdandet sändas live på Facebook och de kvinnor som befinner sig på andra platser får sjunga med. 

– Jag har många tankar på vad som ska hända med den här kören, men framför allt är ett mål att utforska delen om hur man ska komma samman, med olika tekniska lösningar. Jag vill skapa den här gemenskapskänslan. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.