Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

16 000 kvadratkilometer slukade i skogsbränderna

För två år sen brann hela staden Paradise i Kalifornien upp – 85 personer dog.
Skogsbränderna i Kalifornien har slukat över 16 000 kvadratkilometer land.Foto: IRFAN KHAN / LOS ANGELES TIMES / POLARIS POLARIS IMAGES
Fortfarande kämpar omkring 17 000 brandmän för att stoppa skogsbränderna, rapporterar AP.Foto: IRFAN KHAN / LOS ANGELES TIMES / POLARIS POLARIS IMAGES

Över 16 000 kvadratkilometer. Så mycket land har brunnit upp i skogsbränderna i Kalifornien bara i år, rapporterar AP.

Det gör årets skogsbränder till de värsta någonsin i delstaten – aldrig tidigare har så mycket yta förstörts.

Totalt har över 8 000 skogsbränder inträffat sedan årsskiftet, men det är sedan mitten av augusti som den största skadan har skett. Sedan dess har fem av de sex största skogsbränderna i år inträffat.

Ytan som bränderna har slukat motsvarar nästan hela delstaten Connecticut. Enligt en talesperson för avdelningen för skogsbruk och brandskydd i Kalifornien, kämpar fortfarande omkring 17 000 brandmän med bränderna som fortfarande härjar i delstaten, skriver AP.

Just nu är det framför allt i Wine Country i norra Kalifornien som den största branden har tagit fart. ”Glass fire”, som den kallas, har tvingat tusentals människor att evakuera. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.