Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Det blir
inget extra val

Foto: Bebeto Matthews

Det blir inget extra val, enligt uppgifter till Expressen.

På lördagen höll regeringspartierna och alliansen en pressträff i riksdagen.

På tisdag skulle regeringen utlysa ett extra val efter att den misslyckats med att få igenom sin egen budget. Valet skulle ha hållits den 22 mars, men Expressen kunde i morse berätta att det inte blir något extra val. Flera källor bekräftar uppgifterna för Expressen.

– Jag vet mer om en stund, säger en riksdagsledamot.

Strax efter klockan 09 på lördagen kallade Socialdemokraterna till en pressträff klockan 10.30 i riksdagens presscenter.

På plats kommer regeringspartierna Socialdemokraterna och Miljöpartiet vara – samt allianspartierna Moderaterna, Centerpartiet, Folkpartiet och Kristdemokraterna.

Förhandlingarna mellan allianspartierna och regeringen har pågått sedan före jul, enligt källor till Expressen. Nu verkar det som att partierna har kommit överens och enligt källor till SVT ska det främst handla om budgetregler. Partiledarna ska, enligt SVT, ha kommit överens om hur riksdagen ska rösta om budgeten.

Vänsterpartiet och SD är inte med om uppgörelsen och kommer inte att delta på presskonferensen.

Vill inte kommentera

Inget av de närvarande partierna vill i förväg kommentera innehållet på pressträffen.

- Den äger rum klockan 10.30 i riksdagens presscenter. I övrigt så kommer det som ska sägas i övrigt att sägas på pressträffen, säger Erik Nises, pressekreterare hos Stefan Löfven.

Pressmeddelande från Socialdemokraterna på lördagen.

Kan ni kommentera Expressens uppgifter att Löfven inte ska utlysa extra val?

- Nej, det kan jag inte kommentera.

Locket på

Isak Engqvist, pressekreterare Centerpartiet, vill inte heller kommentera om alliansen kommit överens med Stefan Löfven om att inte utlysa ett extra val.

- Inga kommentarer, säger han.

Oscar Karlflo, pressekreterare för Moderaterna, hänvisar också till pressträffen:

- Jag kan inte säga så mycket mer. Jag får hänvisa allt till pressträffen, säger han.

"Hänvisar allting"

Fredrik Hardt, presskontakt för Kristdemokraterna, vill inte heller kommentera.

- Nej, jag får hänvisa till pressträffen, säger han.

Är det så att alliansen har kommit överens med Socialdemokraterna?

- Jag kan inte kommentera det.

Inte heller Adam Alfredsson, pressekreterare hos Folkpartiet eller Helena Hellström Gefwert, pressekreterare hos Åsa Romson vill kommentera.

Enligt en ny undersökning från Svensk väljaropinion har Socialdemokraterna ökat med 2,6 procentenheter sedan november, mest av alla riksdagspartier. Det största tappet gjorde Moderaterna, med en procentenhet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.