Klarnas krisdrag – erbjuder jätterabatt till investerare

Krisdrabbade Klarna låter investerare köpa in sig rekordbilligt i bolaget.
Foto: Sebastian Kahnert / TT NYHETSBYRÅN
Klarna värderas nu till 67 miljoner, enligt WSJ.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Krisdrabbade Klarna låter investerare köpa in sig rekordbilligt i bolaget.

Köpet utgår från en värdering av företaget på runt 67 miljarder kronor, ett ras från 471 miljarder kronor för ett år sedan, skriver Wall Street Journal.

Klarna Bank AB är nära ett avtal med investerare som ska lägga in färska pengar i det krisande bolaget, skriver den amerikanska affärstidningen Wall Street Journal (WSJ).

Det rör sig om motsvarande runt 6,7 miljarder kronor som främst kommer från en grupp som redan tidigare investerat i Klarna. Gruppen leds av Michael Moritz som är ordförande i riskkapitalbolaget Sequoia Capital – och som har samma position i Klarna.

”Förödmjukande tillbakagång”

Klarnas värde har minskat från motsvarande 471 miljarder kronor i juni förra året till 67 miljarder kronor i dag, skriver Wall Street Journal – som kallar det ”en förödmjukande tillbakagång” för bolaget.

WSJ skriver att affären ännu inte är klar och kan stöta på problem i sista ögonblicket.

Klarna har haft stora ekonomiska problem den senaste tiden och har aviserat att runt 700 anställda ska sägas upp.

”Ohållbara förluster”

Förlusterna har rusat i år. Företagets rörelseresultat första kvartalet i år uppgick till drygt minus 2,5 miljarder kronor, en försämring från minus 0,8 miljarder kronor under motsvarande period 2021, skriver Breakit. 

”Det operativa kassaflödet under det första kvartalet betyder att det rinner ut netto cirka 50 miljoner kronor per dag från rörelsen”, skriver Breakit.

Klarna gjorde en nettoförlust på 5,7 miljarder kronor andra halvåret 2021, något som en Breakit kallar de ”ohållbara förlusterna”.

Hagströmer om Klarna: God affär trots halverad värdering

Creades blev återigen ägare i Klarna efter att man sålt av sitt innehav i Pricerunner

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.