Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kläddes i bebiskläder – katt rymde hemifrån

Barnen lekte att katten Pedro var en bebis och klädde honom i en vit-orange bebiströja - men det var inte så populärt. Pedro smet ut ur huset och återvände först efter flera timmar - utan kläder.
Foto: Privat

Katten kläddes i bebiskläder och rymde från hemmet.

Först efter flera timmars oro kom djuret Pedro hem igen.

Familjen Yachin bor i Svärdsjö som ligger i Falu kommun i Dalarna. Under onsdagseftermiddagen tvingades mamman Ida Spange Yachin skriva en rätt så ovanlig efterlysning på Facebook.

Men vi backar bandet. Ida Spange Yachin har tre barn och när hon skulle lägga minstingen så kunde treåringen och sjuåringen fortsätta leka.

– Hon var upptagen med att lägga vår ettåring så våra andra två barn lekte vidare med katten, berättar pappan Jonathan Yachin.

Katten kläddes i bebiströja

Den svartvita katten, som heter Pedro, kläddes av barnen i en vit-orange bebiströja och sattes i en liten leksaks-barnvagn.

Det var tydligen inte populärt hos Pedro som smet ut ur huset.

– När Ida hade lagt bebisen berättade barnen vad som hade hänt. Hon blev nog lite orolig över att katten skulle fastna någonstans med sina kläder, säger Jonathan Yachin.

Efterlyste "katt i bebiskläder"

Familjen letade ett tag runt grannskapet efter katten och sedan skrev Ida Spange Yachin en efterlysning på Facebook. Med rubriken ”Efterlyser katt i bebiskläder” stod det att läsa:

”Medan jag sövde bebis lekte de andra barnen att katten var bebis och klädde på honom och han smet ut. Jag är nu jätteorolig att han ska fastna och göra sig illa. Han är svart och vit, iförd en vit tröja med orangea ugglor på...”

Oron lade sig först efter några timmar då Pedro kom hem igen. Utan kläder eller några ugglor på kroppen.

– Men han är här nu i alla fall, och det är ingen fara.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.