Kjell Bergqvist Foto: Cornelia NordströmKjell Bergqvist Foto: Cornelia Nordström
Kjell Bergqvist Foto: Cornelia Nordström
Stefan Löfven. Foto: Pelle T NilssonStefan Löfven. Foto: Pelle T Nilsson
Stefan Löfven. Foto: Pelle T Nilsson

Kjell Bergqvists hårda kritik mot Löfven

Publicerad

Skådespelaren Kjell Bergqvist gick till hård attack mot regeringen när han gästade SVT:s sändning av insamlingsgalan Hela Sverige skramlar.

– De som borde ta ansvar här hemma, Löfven och några andra som borde ta ansvar och göra det, gör ingenting, de har inte spenderat en jävla krona här ännu, säger Kjell Bergqvist.

Det var när programledaren Kattis Ahlström avslutade en intervju med en representant från Sjöräddningen som skådespelaren bröt in och ville fortsätta på det tema han själv tidigare varit inne på.

Bergqvist berättade om sitt eget engagemang, hur han själv rest till centralstationerna i de stora svenska städerna för att träffa flyktingar och hjälpa till. Han berättade hur han tillsammans med sin dotter köpt mat till ett par hundra personer när maten på det tillfälliga boende de fått inte höll måttet.

– De som borde ta ansvar här hemma, Löfven och några andra som borde ta ansvar och göra det, gör ingenting, de har inte spenderat en jävla krona här ännu, säger Kjell Bergqvist.

Kritisk

Bergqvist var mycket kritisk till att volontärerna tar så stort ansvar när det borde vara politikerna.

– De kunde lika gärna gå ner på Centralstationen och pissa på de här flyktingarna, säger han och avbröts av Kattis Ahlström som lämnade över till nya gäster, representanter från hjälporganisationerna.

"Tar emot flest flyktingar"

Expressen har sökt statsminister Stefan Löfven vars pressekreterare hänvisar till justitie- och migrationsminister Morgan Johansson, S.

Statsministern är i New York för FN:s generalförsamling där man bland annat diskuterar kampen mot IS.

– Sverige är ett av de länder i världen som tar emot flest flyktingar i relation till vår befolkning. Alla som söker asyl tas om hand i Sverige och Migrationsverket arbetar dygnet runt för att kunna se till att alla får mat, husrum och en säker asylprövning. Det kostar i dag runt 17 miljarder kronor per år. Samtidigt gör många frivilliga och frivilligorganisationer ett stort arbete för att möta människor på flykt. För att stödja deras insatser kommer regeringen ge 10 miljoner kronor inom kort, skriver Morgan Johanssons pressekreterare Jonatan Holst i en kommentar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag