Kjell Bergqvists hårda kritik mot Löfven

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Kjell Bergqvist
Foto: Cornelia Nordström
Stefan Löfven.
Foto: Pelle T Nilsson

Skådespelaren Kjell Bergqvist gick till hård attack mot regeringen när han gästade SVT:s sändning av insamlingsgalan Hela Sverige skramlar.

– De som borde ta ansvar här hemma, Löfven och några andra som borde ta ansvar och göra det, gör ingenting, de har inte spenderat en jävla krona här ännu, säger Kjell Bergqvist.

Det var när programledaren Kattis Ahlström avslutade en intervju med en representant från Sjöräddningen som skådespelaren bröt in och ville fortsätta på det tema han själv tidigare varit inne på.

Bergqvist berättade om sitt eget engagemang, hur han själv rest till centralstationerna i de stora svenska städerna för att träffa flyktingar och hjälpa till. Han berättade hur han tillsammans med sin dotter köpt mat till ett par hundra personer när maten på det tillfälliga boende de fått inte höll måttet.

– De som borde ta ansvar här hemma, Löfven och några andra som borde ta ansvar och göra det, gör ingenting, de har inte spenderat en jävla krona här ännu, säger Kjell Bergqvist.

Kritisk

Bergqvist var mycket kritisk till att volontärerna tar så stort ansvar när det borde vara politikerna.

– De kunde lika gärna gå ner på Centralstationen och pissa på de här flyktingarna, säger han och avbröts av Kattis Ahlström som lämnade över till nya gäster, representanter från hjälporganisationerna.

"Tar emot flest flyktingar"

Expressen har sökt statsminister Stefan Löfven vars pressekreterare hänvisar till justitie- och migrationsminister Morgan Johansson, S.

Statsministern är i New York för FN:s generalförsamling där man bland annat diskuterar kampen mot IS.

– Sverige är ett av de länder i världen som tar emot flest flyktingar i relation till vår befolkning. Alla som söker asyl tas om hand i Sverige och Migrationsverket arbetar dygnet runt för att kunna se till att alla får mat, husrum och en säker asylprövning. Det kostar i dag runt 17 miljarder kronor per år. Samtidigt gör många frivilliga och frivilligorganisationer ett stort arbete för att möta människor på flykt. För att stödja deras insatser kommer regeringen ge 10 miljoner kronor inom kort, skriver Morgan Johanssons pressekreterare Jonatan Holst i en kommentar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.