Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kinesisk stad inför förbud mot att äta hund och katt

Hundar i burar på Yulin Big Market i Kina. Bilden är från 2015.Foto: ANONYMOUS / AP IMAGES FOR HUMAN SOCIETY INTERNATIONAL AP IMAGE
Myndigheterna spejar desinficerande medel på en djurmarknad i Bangkok i Thailand.Foto: NARONG SANGNAK / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Nu införs restriktioner mot den kinesiska djurhandeln.

Staden Shenzhen har blivit den första att förbjuda konsumtion av katter och hundar, rapporterar BBC.

Beskedet från den kinesiska staden Shenzhen kommer efter att coronavirus utbrottet kunnat kopplas ihop med konsumtion av vilda djur.

Den kinesiska staten har därför förbjudit konsumtionen av just vilda djur men Shenzhen tar det ett steg längre och inkluderar katter och hundar som en del av förbudet.

Omkring 30 miljoner hundar dör årligen på olika platser i Asien för att bli mat, enligt Humane Society International (HSI).

Hyllas av djurrättsorganisationer

Samtidigt är det inte så vanligt att äta hundar i Kina – en majoritet av den kinesiska befolkningen har aldrig ätit det och säger att de inte vill göra det, skriver BBC

”Hundar och katter har som husdjur etablerat en mycket närmare relation med människan än alla andra djur, och att förbjuda konsumtionen av hundar och katter och andra husdjur är praxis i utvecklade länder och i Hongkong och Taiwan”, skriver det lokala styret i Shenzhen i sitt beslut.

Åtgärden har hyllats av djurrättsorganisationer.

 

Missa inga nyheter om coronaviruset. Ladda ner eller starta om Expressens app, slå på notiser och välj ”coronaviruset” – då får du hela tiden senaste nyheterna. 

 

 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.