Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kinesisk sajt hävdar: Bidens son i knarkfilm

Inslag från 23 oktober: Coronaviruset stort ämne när Trump och Biden möttes igen.
Joe och Hunter Biden.Foto: ANDY WONG / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Steve Bannon, tidigare rådgivare till Donald Trump.Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN

Filmer som påstås visa hur Joe Bidens son Hunter tar droger och har sex sprids på en kinesisk sajt.

Budskapet på sajten är att Kina äger Biden eftersom materialet kan användas till utpressning.

Samtidigt kopplas sajten till Donald Trumps tidigare rådgivare Steve Bannon – och den kinesiska miljardären Guo Wengui som anklagats för bedrägeri och utpressning.

Den amerikanske presidentkandidaten Joe Biden är 100 procent kontrollerad av det kinesiska kommunistpartiet.

Så står det i några av klippen som laddades upp på den kinesiska sajten GTV på lördagen. Materialet har uppmärksammats av flera medier som Daily Mail, The Inquisitr, The Sun och Washington Examiner.

I några av filmerna visas det som påstås vara Hunter Biden som tar drogen crack. I andra filmer syns Joe Bidens son ha sex samtidigt som han röker ur en pipa.

Alla klipp och bilder har laddats upp av samma användare, men ser ut att komma från en annan dator. Flera av dem har enligt sajtens siffror setts mer än hundratusen gånger. Ett klipp är uppe i drygt 2,7 miljoner visningar.

Pekas ut som måltavla för Kina

De klipp som innehåller meddelanden beskriver hur det explicita innehållet kan utnyttjas av Kina. Liknande material uppges i flera fall användas för att utpressa politiker, kändisar och deras familjer.

De tvingar dem att sälja ut sina länder och sitt folk, och till och med sin egna nationella säkerhet för att samarbeta med det kinesiska kommunistiska partiets världsherravälde”, står det i ett klipp.

Hunter Biden menas vara en måltavla i en större plan för att attackera och försvaga USA.

Kopplas till Steve Bannon

Sajten GTV ägs av amerikanska GTV Media Group. Företaget grundades i april i år av två brottsmisstänkta personer. 

Den ene är miljardären Guo Wengui, som anklagats för bedrägeri, utpressning och mutor av Kinas regering. Den andre är Steve Bannon, grundare av den högerpopulistiska sajten Breitbart och Donald Trumps tidigare rådgivare. Han greps i augusti, misstänkt för bedrägeri och pengatvätt.  

Enligt Washington Examiner har Steve Bannon haft tillgång till hårddisken som kopplas till Hunter Biden.

Togs i beslag av FBI

Hårddisken har i sig gett upphov till rapportering i flera medier under de senaste två veckorna. 

Förra veckan rapporterade New York Post att FBI tog hårddisken och en dator i beslag 2019. Tidningen hade dock fått tillgång till innehållet genom Donald Trumps advokat, Rudy Giuliani. Där fanns mejlkonversationer som tydde på att Hunter Biden presenterat Joe Biden för en toppchef inom det ukrainska energibolag han tidigare satt i styrelsen för. Dessutom fanns flera privata bilder på hårddisken, skrev New York Post.

Efter publicering påbörjade en senatskommitté en utredning av dokumenten som hittades i datorn.

Joe Biden har förnekat att datorn och hårddisken ska utgöra något brottsligt. 

Bush fick kritik för att vara arrogant och ointresserad.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.