Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kinberg Batra: "Kan inte stå och skoja"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
I TV4:s Nyhetsmorgon fick Anna Kinberg Batra frågan om hennes make, komikern David Batra, tillåts göra politisk satir även av henne. "Ja, men det måste han ju göra", blev hennes svar.
Foto: Sven Lindwall

Moderaternas gruppledare Anna Kinberg Batra förbereder sig för den kommande valrörelsen.

Och hon förväntar sig att maken David Batra ska göra politisk satir av henne.

– Min roll kan vara lite "stiff", säger hon i TV4:s Nyhetsmorgon.

Moderaternas gruppledare Anna Kinberg Batra gästade Nyhetsmorgon i TV4 på lördagen.

Den förväntade partiledaren berättade att hon känner sig redo och väl förberedd för den kommande valrörelsen.

– Vi är starkare nu än 2002. Partiet har stort förtroende i ekonomiska frågor och vi har visat att vi kan regera och hålla ihop i alliansen, säger hon.

Höll inte med om beskrivningen

Moderaterna kommer återigen fokusera på jobbfrågan.

På frågan om partiet kommer att förändra sin invandringspolitik efter att ha tappat väljare till Sverigedemokraterna svarade hon:

– Jag tänker hålla hårt i att vi har ett rättssäkert asylsystem. Det är viktigt att vi tar ansvar när världen ser ut som den gör där folk flyr exempelvis från Syrien. Då är det viktigt att vi kan vara med och hjälpa till när vi ett av världens rikaste länder. Det borde fler av världens rikaste länder göra.

Programledaren Jesper Börjesson beskrev Anna Kinberg Batra som urtypen för en moderatledare; välutbildad och uppväxt i Moderaternas starkaste fäste Djursholm.

Hon höll själv inte med om bilden och betonade att hon bodde i Skärholmen när hon föddes och har jobbat med "ett antal olika saker".

"Det är makens roll"

Något som däremot är obestritt är att Anna Kinberg Batra är gift med den välkände komikern David Batra.

Hon tillfrågades om maken tillåts göra politisk satir även av henne.

– Ja, men det måste han ju göra. Min roll kan vara lite "stiff". Jag har ju varit gruppledare i riksdagen och hanterat svåra beslut. Och jag tycker att man ska ta riksdagsarbetet på allvar. Om jag ska kritisera statsministern kan jag ju inte stå och skoja samtidigt. Det är mer makens roll.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.