Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kina hotar med åtgärder efter Trumps app-stopp

Xi Jinping.
Foto: WU HONG / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Trump har stoppat TikTok.
Foto: COSTFOTO / EPA / TT / WANG JIANFENG / COSTFOTO/SIPA US SIPA USA

Kina anklagar USA för att mobba dem, och hävdar att de kan ta till åtgärder efter Trumps beslut om att bannlysa TikTok och WeChat.

”Kina ber USA att upphöra med mobbning, sitt felaktiga agerande och upprätthåller rättvisa och transparenta internationella regler”, skriver landets handelsdepartement i ett uttalande på lördagen.

”Om USA insisterar på att fortsätta på den vägen kommer Kina att ta till nödvändiga åtgärder för att säkerställa rättigheter och intressen hos de kinesiska företagen.”

Det är oklart vilka åtgärder Kina överväger.

TikTok har runt 100 miljoner användare i USA och ägs av kineriska ByteDance. Wechat ägs av kinesiska teknik- och speljätten Tencent.

WeChat är en app som hanterar både digitala betalningar, meddelandetjänster och videosamtal. Den används av över en miljard kineser världen över.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.