Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kina anklagar USA: Mobbning och stöld

Experten om ägarna: ”Historia av spionage”
Donald Trump har öppnat för att förbjuda TikTok i USA.
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK
TikTok ägs av kinesiska ByteDance som anklagas för spioneri.
Foto: COSTFOTO / EPA / TT / LU JUNMING / COSTFOTO/SIPA USA SIPA USA
Kinas ledare Xi Jinping.
Foto: XINHUA / XINHUA/SIPA USA SIPA USA

Kina anklagar USA för mobbning och att försöka stjäla TikTok, enligt Reuters.

Donald Trump har sagt att Microsoft måste köpa appen för att den inte ska förbjudas i USA.

”Kina har många sätt att svara på om USA genomför sin planerade smash and grab”, skriver kommunistpartiets officiella tidning.

Konflikten mellan Kina och USA har de senaste dagarna till stor del kommit att handla om sociala medier-appen TikTok, som Donald Trump hotat att förbjuda på grund av dess kopplingar till den kinesiska staten.

Donald Trump har sagt att amerikanska Microsoft måste köpa TikTok inom 45 dagar för att appen ska kunna fortsätta vara tillgänglig i landet.

”Underkastelse eller dödlig kamp”

Nu svarar Kina genom en artikel i Folkets Dagblad, det kinesiska kommunistpartiets officiella tidning, enligt Reuters. USA anklagas där för mobbning och för att försöka stjäla kinesiska IT-företag.

”Kina har många sätt att svara på om USA genomför sin planerade smash and grab”, skriver tidningen och menar att det för Kina bara återstår ”underkastelse eller dödlig kamp”.

Det är inte första gången som Kina anklagar USA för mobbning. I mitten av juli varnade en talesperson för kinesiska utrikesdepartementet för att landet kommer att svara på ”mobbningstaktiken” i de pågående handelsförhandlingarna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.