Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kims före detta älskarinna manövrerar ut systern

Under en militärparad tidigare i år visade Nordkorea upp en ny jättemissil – hör experten: ”En av de största”.
Hyon Song-wol blir en alltmer viktig person i den nordkoreanska regimen, enligt rapporter.Foto: AHN YOUNG-JOON / AP TT NYHETSBYRÅN
Kim Yo-jong, 32, är Kim Jong-uns yngre syster.Foto: JORGE SILVA / AP TT NYHETSBYRÅN
Moranbong Bands medlemmar uppträder under den årliga partikongressen för det nordkoreanska kommunistpartiet, ”Koreas Arbetarparti”, år 2016.Foto: WONG MAYE-E / AP TT NYHETSBYRÅN
Kim Jong-Un och hans fru Ri Sol-Ju i januari i år. Diktatorns syster Kim Yo-Jong syns längst till höger, bredvid deras faster, Kim Kyong-Hui.Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Moranbong Band är Nordkoreas mest populära ”popgrupp”, och Kim Jong-Uns favorit.Foto: WONG MAYE-E / AP TT NYHETSBYRÅN

Kim Jong-uns påstådda före detta älskarinna fortsätter att göra politisk karriär i Nordkorea och rapporteras nu hota hans systers position i landets toppstyre.

Hyon Song-wol, 43, har synts vid den 36-årige diktatorns sida vid flera offentliga tillställningar i år.

Hon verkar därmed ha tagit över den roll som systern Kim Yo-jong, 32, tidigare spelat, enligt The Times

Hyon Song-wol är frontperson för Moranbong Band – Nordkoreas mest populära ”popgrupp”, och Kim Jong-Uns favorit, kända för låtar som ”Fantastisk Hästliknande Kvinna” och ”Hon Är En Entledigad Soldat”.

Hennes relation till Nordkoreas diktator Kim Jong-un har omgärdats av rykten i snart ett decennium.

Hon ska vara barndomskompis med Kim Jong-un, och tidigare hans älskarinna, men det har också rapporterats att hon har barn med diktatorn.

Det är dock ett faktum att Hyon Song-wol har en hög ställning i landet, och hon ledde den nordkoreanska delegationen under vinter-OS i Sydkorea 2018.

Systern utmanövrerad

Enligt Nordkoreakännare finns tydliga tecken på att Hyon Song-wol nu blir en allt viktigare person i Kim Jong-uns inre krets, och premieras framför lillasyster Kim Yo-jong.

Hon organiserar alla stora evenemang där Kim Jong-un framträder, något som Kim Yo-jong tidigare ansvarat för.

I år har Hyon Song-wol synts vid Kim Jong-uns sida under officiella besök och nyligen vid en stor militärparad – en plats tidigare reserverad för systern, enligt The Times.

Samtidigt har Kim Jong-uns fru Ri Sol-ju, 31, inte synts på officiella propagandafotografier sedan i början av året, något som har lett till spekulationer att diktatorparet utökat familjen.

Längre perioder då Ri Sol-ju inte synts offentligt har tidigare sammanfallit med graviditeter.

https://www.youtube.com/watch?v=v5tkXgw2OMY&feature=emb_logo&ab_channel=Fumbuck

Bilderna på Kim Jong-Un: ”Rejält överviktig”

Mats Larsson om Nordkoreas diktator

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.