Kimberly Vlaeminck vaknade med 56 tatueringar i ansiktet.
Kimberly Vlaeminck vaknade med 56 tatueringar i ansiktet.

Kimberley ville ha tre stjärnor - fick 56

Publicerad
Uppdaterad
Kimberley Vlaeminck, 18, somnade hos tatueraren och vaknade upp med 56 stjärnor som täckte halva ansikten.
Att bli av med dem går - men kommer att kosta.
- Ta bort dem så fort som möjligt, uppmanar doktor Birgit Eklund vid Gamla Stans Laser & Kirurgimottagning.
Belgiskan Kimberly Vlaeminck ville ha tre stjärnor vid tinningen. Men efter besöket hos tatueraren har hon halva ansiktet täckt av tatueringar.
– Jag skäms så mycket att jag inte kan gå ut, säger Kimberly Vlaeminck till Daily Star.
Tatueringar går att ta bort med hjälp av laser. Men det tar lång tid och kräver flera behandlingar för att bli bra. Doktor Birgit Eklund, specialiserad på laserbehandling, uppmanar Kimberly till att påbörja behandling så fort det bara går:
– Ju nyare taueringen är, desto lättare går det att ta bort den. Färgen har inte satt sig ordentligt då. Men ju längre man väntar desto svårare blir det.

Dyrt att ta bort

Kimberly Vlaeminck har polisanmält händelsen. Enligt Daily Mail har tatueraren erbjudit sig att betala halva priset för att ta bort tatueringarna. Och det är nog tur. För att ta bort tatueringar kan bli en dyr affär.
– Jag kan tänka mig att i hennes fall kan det krävas mellan fem till åtta behandlingar som kostar runt 900 kronor per gång. Men man kan aldrig riktigt veta hur många som krävs, säger doktor Birgit Eklund och fortsätter:
– Vi får verkligen hoppas att tatueraren har använt rent svart. Svart är en bra färg att ta bort med laser. Men har han blandat upp den med andra färger så kan det bli mycket svårare.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag