Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kim Yo-Jongs budskap till USA: ”Blir djupt besvikna”

Kim Yo-Jong sågar de amerikanska framstötarna – några samtal är inte aktuella.
Foto: JORGE SILVA / AP TT NYHETSBYRÅN
Joe Bidens säkerhetsrådgivare Jake Sullivan tyckte att Kim Jong-Uns ord var en ”intressant signal”.
Foto: SHAWN THEW / POOL VIA CNP / SPLA / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

USA:s hopp om nya samtal med Nordkorea är fåfänga.

Det menar Kim Yo-Jong, diktatorn Kim Jong-Uns inflytelserika syster.

– De kommer att bli djupt besvikna, säger hon i ett uttalande via statliga KCNA.

Kim Yo-Jong avfärdar alla tankar på att USA och Nordkorea åter skulle sätta sig ner och förhandla om ett kärnvapenavtal. Hon varnar i ett uttalande via statliga KCNA för att USA kommer att bli djupt besvikna om de tror att några diplomatiska förbindelser med Nordkorea är möjliga.

– Ett koreanskt ordspråk lyder ”Det som är viktigast med en dröm är att kunna tolka den, inte att ha den, säger Kim Yo-Jong.

– Det verkar som att USA har tolkat situationen på det här sättet för att söka tröst.

Tyckte Kim Jong-Uns ord sände en ”intressant signal”

Diktatorns syster reagerar på ett uttalande från Joe Bidens säkerhetsrådgivare Jake Sullivan, som i sin tur – i en intervju med ABC News – reagerade på Kim Jong-Uns uttalande om att Nordkorea ska vara förberedda för ”såväl dialog som konfrontation”. Sullivan såg uttalandet som en ”intressant signal”.

– Vi kommer att vänta och se om de följs upp med någon mer direkt kontakt om en potentiell väg framåt, sa han då.

Hennes uttalande kommer också dagen efter det att USA:s särskilda sändebud för Nordkorea, Sung Kim, sa att USA erbjudit Nordkorea samtal ”var som helst, när som helst och utan förhandsvillkor”. Sung Kim sa då att han hoppades på en positiv reaktion från Nordkorea, men att sanktionerna mot Nordkorea står fast.

Förhandlingarna mellan Nordkorea och USA har varit icke-existerande sedan dåvarande president Trump träffade Kim Jong-Un i Hanoi 2019. Mötet slutade med noll och intet i framsteg efter det att USA vägrat att lätta på sanktionerna kraftigt i utbyte mot små nordkoreanska steg mot avrustning.

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.