Kim Jon-Un riktar nu ett nytt hot mot Donald Trump. Foto: ????? / AP TT NYHETSBYRÅNKim Jon-Un riktar nu ett nytt hot mot Donald Trump. Foto: ????? / AP TT NYHETSBYRÅN
Kim Jon-Un riktar nu ett nytt hot mot Donald Trump. Foto: ????? / AP TT NYHETSBYRÅN
Donald Trump har tidigare uttryckt sig hårt när det gäller Nordkorea. Foto: MPNC / STELLA PICTURES BACKGRID USDonald Trump har tidigare uttryckt sig hårt när det gäller Nordkorea. Foto: MPNC / STELLA PICTURES BACKGRID US
Donald Trump har tidigare uttryckt sig hårt när det gäller Nordkorea. Foto: MPNC / STELLA PICTURES BACKGRID US
Nordkorea uppger att de genomfört flera missiltest. Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅNNordkorea uppger att de genomfört flera missiltest. Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Nordkorea uppger att de genomfört flera missiltest. Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

Kim Jong-Uns nya hot mot Trump

Publicerad

Nordkoreas diktator Kim Jong-Un uppmanar USA och Donald Trump att sluta pressa landet att stoppa sitt kärnvapenprogram.

Inför Donald och Melania Trumps besök i Sydkorea hälsar den nordkoreanska regimen:

"Vårt nukleära självförsvarssvärd kommer att slipas ännu mer om inte USA avbryter sin fientliga politik", via statliga nordkoreanska KCNA.

Relationen mellan USA och Nordkorea är rejält spänt. De senaste månaderna har president Donald Trump och diktator Kim Jong-Un återkommande gått till verbala angrepp mot varandra, samtidigt som länderna spänt sina militära muskler tydligt. USA har skickat bombplan till Nordkoreas gräns, och Nordkorea har steppat upp sitt kärnvapenprogram.

Donald Trump är just nu ute på en längre tjänsteresa tillsammans med hustrun Melania. I Japan kommer Trump diskutera hotet från Nordkorea med premiärministern Shinzo Abe – sen ska Trump vidare till Sydkorea.

Inför besöket skickar Nordkorea nu en varning till USA, rapporterar AP och AFP. Via statliga propagandaorganet KCNA hälsar Kim Jong-Un att USA bör lägga ner den "absurda idén" att Pyongyang skulle vika sig för de internationella sanktionerna mot landet.

Nordkorea: Nukleärt svärd

Nordkorea kommer inte lägga ner utvecklingen av kärnvapen, snarare är de i "slutskedet för att färdigställa kärnvapen".

"USA bör sluta dagdrömma om att prata med oss om nedrustning av kärnvapen", hälsar Nordkorea via KCNA.

"Vårt nukleära självförsvarssvärd kommer att slipas ännu mer om inte USA avbryter sin fientliga politik mot DFRK en gång för alla", via statliga nordkoreanska KCNA.

DFRK står för Demokratiska Folkrepubliken Korea.

Trump om Kim Jong-Un: På ett självmordsuppdrag

Donald Trump har tidigare sagt att militära åtgärder mot Nordkorea inte är omöjliga, även om en fredlig lösning föredras. Vidare har Trump hotat med att "förstöra Nordkorea totalt". I sitt tal i FN i september kallade Trump Kim Jong-Un för "Rocket man" och sa:

– Rocket man är på ett självmordsuppdrag för egen del och för sin regim.

Kim Jong-Un har i sin tur kallat Trump för senil och sagt att han är "ovärdig" att styra ett land. Kim Jong-Un har vidare sagt, om Trump, att han ska "tämja den senile amerikanen med eld".

Relaterade ämnen
Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag