Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kim Jong-Uns attack mot ”Squid game”

Telefonnumret i ”Squid game” fick person nedringd
Scen ur ”Squid game”.
Foto: STELLA PICTURES / SPLASH NEWS
Nordkoreas diktator Kim Jong-Un.
Foto: AP / TT NYHETSBYRÅN
Scen ur ”Squid game”.
Foto: STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

”Squid game” är en av höstens mest omtalade tv-händelser.

Nu har även Kim Jong-Un lagt sig i debatten.

Den nordkoreanske diktatorn kallar serien ”djurisk” och hävdar att ”Squid game” speglar det sydkoreanska samhället, rapporterar Washington Post.

Den sydkoreanska serien ”Squid game” är den mest strömmade serien i Netflix historia. Hundratals skuldsatta personer försöker överleva olika barnspel med en dödlig twist för att vinna den enorma prispotten, samtidigt som deltagarna dör på löpande band.

Serien har blivit lika kontroversiell som framgångsrik, bland annat för det grafiska våldet och att serien använde telefonnummer som visade sig tillhöra verkliga personer. Nu har Nordkoreas diktator Kim Jong-Un lagt sig i debatten om serien. Hans propagandaministerium hävdar på sin sajt att ”Squid game avslöjar verkligheten i det sydkoreanska samhället”.

Kim Jong-Un: ”Det djuriska sydkoreanska samhället”

Sydkorea präglas enligt Kim Jong-Uns propagandaministerium av ”allvarlig ekonomisk ojämlikhet” och han hävdar därför att ”Squid game” beskriver ”den sorgliga verkligheten i det djuriska sydkoreanska samhället där människor drivs ut i extrem konkurrens och deras mänsklighet utplånas”.

Kim Jong-Uns propagandaministerium hävdar att ”Squid game” är så populär för att serien enligt hans åsikt faktiskt speglar hur det ser ut i Sydkorea ”där girighet och extrem konkurrens om överlevnad sprider sig i skenande takt” enligt diktatorn.

Netflix stäms för ”Squid game”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.