Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kim Jong-Un sätter favoritdottern i fokus

Systern till Nordkoreas diktator uttalade sig nyligen för första gången på flera månader.
Nordkoreas diktatorfamilj högtidlighåller arméns 75-årsdag
Foto: ???N??M?? / AP TT NYHETSBYRÅN
Kim Jong-un tillsammans med sin fru Ri Sol-ju och dottern Kim Jue-ae.
Foto: KCNA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Kim Jue-ae poserar tillsammans med generaler och sina föräldrar under 75-årsfirandet
Foto: ???N??M?? / AP TT NYHETSBYRÅN

Nordkoreas diktator Kim Jong-Un har högtidlighållit den nordkoreanska arméns 75-årsdag – och återigen låtit sin dotter få uppmärksamhet.

Framträdandet är dottern Kim Ju-Aes fjärde i det offentliga.

Vid tidigare tillfällen har hon omtalats som en särskilt högt hållen avkomma i Nordkoreas propagandamedier, vilket har bidragit till spekulationer om att hon förbereds för att bli Kim-dynastins arvtagerska.

Ledaren träffade och skakade hand med militärer i ett välregisserat förfarande och hans dotter stod tätt intill. Sedan hölls en bankett med militära högdjur där Kim Jong-Un i ett tal hyllade dem för att driva ”världens starkaste” militärmakt. 

Far och dotter hade liknande kläder och gick hand i hand på röda mattan inför banketten.

Propagandatidningen Rodong Sinmun, som genomgående öser superlativ över landets styre, skriver att far och dotter Kim ”var väldigt upprymda över att få bli övertygade om landets eviga säkerhet och framtid, eftersom de leds av den ständigt segrande och briljante befälhavaren som har en vilja av stål”.

Nordkoreas diktator Kim Jong-Un skrattar och tar en cigarett på nordkoreanska arméns 75-årsdag.
Foto: ???N??M?? / AP TT NYHETSBYRÅN

Vid tidigare framträdanden har dottern fått se tester av interkontinentala robotar, samt träffa militära ingenjörer som tillverkar dem.

Jue-Ae tros vara nio eller tio år gammal och är ett av tre barn. Åldersuppskattningen bygger bland annat på uppgifter från den amerikanska ex-basketstjärnan Dennis Rodman, som sedan flera år när ett slags vänskap med den nordkoreanske envåldshärskaren. Rodman har i en intervju för några år sedan berättat att han gick omkring med ett av Kims spädbarn i famnen under en semesterresa 2013.

Kim Jue-ae och pappa Kim Jong-un.
Foto: KCNA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Flera bilder på ”favoritdottern”:

Tittade på ballistiska missiler tillsammans.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.