Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kim Jong-Un rasade i vikt genom att slopa tre saker

Nya bilderna på Kim Jong-Un visar diktatorns förändring
Kim Jong-Un i förra veckan.
Foto: AP / TT NYHETSBYRÅN
Kim Jong-Un för två år sedan.
Foto: AP / TT NYHETSBYRÅN

Bilderna på en betydligt smalare Kim Jong-Un förbryllade omvärlden.

Enligt sydkoreanska rapporter ska den nordkoreanske diktatorn ha gått ner 19 kilo genom att slopa schweizerost, hummer och alkohol, skriver Mirror.

Kim Jong-Un gick enligt sydkoreanska underrättelsetjänsten upp omkring sju kilo per år under första tiden som Nordkoreas ledare efter att ha tagit över i december 2011 efter faderns död. Diktatorn ska som mest ha vägt 140 kilo 2020. 

Hans grava övervikt, i kombination med att både hans pappa Kim Jong-Il och farfar Kim Il-Sung dog av hjärtattacker, fick sydkoreanska experter att kalla Kim Jong-Un ”en hjärtattack i vardande”.

Rapport: Gick ner 19 kilo genom att slopa tre saker

Men på de senaste bilderna är Kim Jong-Un betydligt smalare. Detta ska ha gjort de nordkoreanska medborgarna oroliga över hans hälsotillstånd eftersom de tyckte han ”såg utmärglad ut” enligt Independent. Det gick också rykten om att diktatorn hade gått ner i vikt på grund av att han var sjuk. En konspirationsteori gjorde gällande att det inte ens är den nordkoreanske diktatorn på bilderna – utan att det är hans dubbelgångare, skriver Express.

Men Kim Jong-Un ska enligt sydkoreanska rapporter ha gått ner 19 kilo genom att sluta konsumera schweizerost, hummer och alkohol, något han tidigare åt mycket av. Hans förtjusning i framförallt franska viner har tidigare berättats om och en tidigare kock till familjen Kim har uppgivit att Kim Jong-Un vid ett tillfälle ska ha skrutit om att han druckit tio flaskor på en kväll. Nu uppges han dock ha slutat dricka vin helt och hållet.

Förtydligande: I en tidigare version av denna artikel återgavs att Kim Jong-Un druckit tio flaskor vin om dagen, den uppgiften bygger dock på att han vid ett tillfälle ska ha skrutit om att han gjort det. 

Bilder sprider oro i Nordkorea

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.