Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kim Jong-Un förbjuder nu tajta jeans och hockeyfrilla

Landet stärker sin kärnvapenarsenal – några nästan klara för testning.
Nordkoreas diktator Kim Jong-Un.
Foto: KCNA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Tighta jeans är från och med nu inte tillåtet i Nordkorea.
Foto: HALL/PENA, PACIFICCOASTNEWS.COM / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS.COM
Den så kallade hockeyfrillan, med kort hår där fram och långt hår där bak, förbjuds i Nordkorea.
Foto: USA TODAY Network / TT NYHETSBYRÅN

Tajta jeans, vissa piercingar och hockeyfrillan är ett minne blott i Nordkorea.

Landets diktator Kim Jong-Un har nu förbjudit modetrenderna då det anses vara symboler för en ”kapitalistisk livsstil”, skriver The Guardian.

I mitten av maj rapporterade den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap att Nordkoreas största tidning, den statligt styrda Rodong Sinmum, uppmanade till att man ytterligare ska förhindra kapitalistisk kultur att komma in i landet. Annars kommer landet att falla, varnade de.

”Vi måste vara uppmärksamma på även de minsta tecken på den kapitalistiska livsstilen och kämpa för att bli av med den”, skrev en anonym skribent i tidningen.

Nästan alla frisyrer förbjuds

Tidningen verkar nu ha fått gehör hos Nordkoreas ledare Kim Jong-Un och The Guardian skriver att han svarat på uppmaningen genom att nu förbjuda flera modetrender som kan anses vara kapitalistiska. 

Bland annat förbjuds tajta jeans, tröjor med märkestryck samt vissa piercingar som i näsa och läpp. Men det stannar inte där, regeringen förbjuder även samtliga utom 15 ”icke socialistiska” frisyrer, däribland hockeyfrillan och tuppkammen.

Föräldralösa barn i Nordkorea arbetar i kolgruvor

Föräldralösa barn i Nordkorea arbetar i kolgruvor

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.