Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kim Jong-Un - sexigast i världen?

Satirtidskriften The Onion har på skämt utnämnt Nordkoreas diktator Kim Jong-Un till världens sexigaste man.

Den kinesiska tidningen People's Daily tar dock allvarligt på utnämningen.

De publicerar både ett referat av artikeln samt en bildspecial på 55 sidor föreställande diktatorn, rapporterar nyhetsbyrån AP.

The Onion har på skämt utnämnt Kim Jong-Un till världens sexigast levande man. Förra året vann Syriens diktator Bashar al-Assad den åtråvärda titeln.

Nätupplagan av People's Daily som är en megafon för kinesiska kommunistpartiet, har dock missat ironin.

"Varje kvinnas dröm"

Tidningen publicerar en artikel med rubriken "Nordkoreas toppledare utnämns till världens sexigaste levande man 2012 av The Onion". De publicerar också citat från satirartikeln.

På tisdagen citerade sajten motiveringen: "Med sitt förödande, vackra runda ansikte, sin pojkaktiga charm och starka och stabila uttryck, är den här Pyongyang-födda hjärtekrossaren varje kvinnas dröm".

Tidningen publicerar även en stor bildspecial på den nordkoreanska diktatorn. Bildkavalkaden börjar med Kim Jong-Un på hästryggen kisande in mot ljuset och fortsätter med militärparader och officiella besök.

Inte första skämtet

People's Daily har inte gått att nå för en kommentar, skriver AP.

The Onion är inte de första att skämta med Nordkoreas ledare. Först kom internetsajten "Kim Jong-Ill looking at things", som följts upp av "Kim Jong-Un looking at things".

Precis som sin företrädare och pappa tycker den nya diktatorn om att ha stenkoll på allt. Bilderna visar hur han tittar på och inspekterar allt från kakelplattor till barnstrumpor.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!