Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kim, 39, vägrar köpa julklappar till sina barn

Tvåbarnsmamman Kim Palmer vägrar köpa julklappar till sina barn.Foto: Instagram
Hon vill att barnen ska vara tacksamma för det de har och inte växa upp och bli bortskämda.Foto: Instagram
"Julen ska handla om att tillbringa tid med dem du älskar", säger Kim Palmer.Foto: Instagram
Barnen kommer dock ändå få en del julklappar – men inte från sin mamma och pappa.Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL-AOP / /IBL

För många föräldrar handlar julen mest om att köpa julklappar, slå in dem och se barnens lysa upp när de öppnar sina paket.

Kim Palmer är dock inte en av dem. 

Hon vägrar köpa julklappar till sina två små barn – av en, för henne, mycket viktig anledning.

Småbarnsmamman Kim Palmer, 39, vägrar köpa julklappar till sina barn. ”Min stora skräck är att mina barn ska växa upp och vara bortskämda”.

Julen närmar sig med stormsteg och det är många föräldrar som nu stressar runt på stan i jakt på julklappar till sina nära och kära – och framför allt till sina barn, skriver The Mirror. 

Tvåbarnsmamman Kim Palmer, 39, från Sevenoaks i Storbritannien, tar det dock lugnt. Antalet julklappar hon ska köpa är nämligen... noll.

39-åringen vägrar köpa julklappar till sina barn, Louis, 4, och Kingsley, åtta månader, och köper inte heller några presenter till dem när de fyller år.

Småbarnsmamman Kim Palmer tar det lugnt i jul. Hon vägrar köpa julklappar till sina barn.Foto: Instagram

Mammans stora skräck: ”Bortskämda barn”

Hon är medveten om att det är ett okonventionellt val men hon hoppas att det innebär att hennes söner inte kommer att ”växa upp och  bli bortskämda”.

– Min julönskelista var full med leksaker och dockor och på julaftonsmorgonen vaknade jag upp och såg att alla mina önskningar gått i uppfyllelse. Men medan jag öppnade paket efter paket så uppskattade jag aldrig riktigt det som låg i dem. Jag så inte fram emot nästa magiska present, säger hon till  The Mirror.

Och fortsätter:

– Min stora skräck är att mina barn ska växa upp och vara bortskämda. Så när min fyraårige son föddes så sa till min man Simon att jag vill att våra barn ska växa upp känna sig tacksamma för det de får.

Kim Palmer lovar sina söner Louis, 4, och Kingsley, åtta månader, en riktigt drömjul – men utan julklappar.Foto: Instagram

Lovar barnen drömjul – utan julklappar

För Kim Palmer handlar inte pengar. Hon har ett välbetalt jobb som vd och har gott om pengar om hon nu hade velat överösa sina barn med presenter.

Hon lovar dock att göra allt för att barnen ska få en så fantastisk jul som möjligt ändå genom att se till att fylla huset med vackra juldekorationer och en riktigt fin julgran.

Och barnen kommer ändå att få julklappar... men inte från mamma och pappa. Kim försöker dock få släkten att köpa sånt som barnen behöver i stället för sånt de vill ha. Och skulle det bli för många julklappar som lägger Kim undan den till ett senare tillfälle.

– Julen ska handla om att tillbringa tid med dem du älskar, inte om att överösa dina barn med onödiga presenter bara för sakens skull, säger hon till The Mirror.