Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Killar - så här blir ni sexiga

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Grabbar. Män. Vi måste snacka.

 Om er sexighet. För en hel del av er har uppenbarligen fått det mesta om bakfoten. Det känns som om manssläktet i Sverige helt drunknat och tappat bort sig själva i flodvågen av manlig fåfänga som väller över vårt land just nu.

Så män.

 Det är jättekul att ni blivit intresserade av manligt mode, att ni rycks med av moderedaktörerna i Café och King. Kul att ni vågar upptäcka kosmetika för män. Att ni vågar bejaka och leka med ert yttre. Våga vara fåfänga. Våga stå och kladda med en concealer framför spegeln och snacka snitt och knappar på kavajen och jackan. Det är underbart. Men. Yta är inte allt. Långt ifrån allt. I dagarna kom vårt nya nummer av Plaza Kvinnas ut i butik där vi listade Sveriges 100 sexigaste män. I topp var Mando Diaos Gustaf Norén, Fredrik Ljungberg och Mikael Persbrandt. Andra namn på listan är grävande journalisten Janne Josefsson och före detta riksdagspolitikern Gustav Fridolin. Uppenbarligen var listan en bomb. Reaktionerna på listan har i upptagit en hel del av min tid den senaste veckan. Aftonbladet gjorde en helsida, Expressen ringde och gjorde en grej på att Idoljuryns Peter Swartling rasade mot sin hundradeplats. Och bloggvärlden kokar av hundratals åsikter och reaktioner. Mejlboxen sprängs. Vad är det då som folk rasar mot? Först och främst är det ni män som gått in i något slags chocktillstånd. - Allvarligt talat? Janne Josefsson och Gustaf Fridolin? Sexiga? Va? är en av de vanligaste åsikterna från det manliga släktet.

Men män.

 Vad är det ni är så förvånade över? Trodde ni på allvar att det sexigaste vi kvinnor vet är män som bara är snygga? Jag vet inget osexigare än en man har ett fantastiskt leende och inget mer. En tom egenälskande bimbo som stirrar sig blind på sin egen spegelbild och bara pratar om sig själv på dejter. Glöm det. Det är anti-sex. Janne Josefsson och Gustav Fridolin är två exempel på män verkligen är supersexiga. De har driv, passion, kompetens. De ser orättvisor och kämpar för en bättre värld. De brinner samtidigt som de är ödmjuka. De kan något. De förändrar och påverkar vår värld. De får oss att lyssna. De har respekt med sig. Allt det där ger tillsammans självförtroende och makt.

Det, män.

 Det är sexigt. Det är underbart att träffa män som gör det de tror på. Gör det de tycker är kul och det de är bra på. Precis som det är sexigt att se kvinnor som gör vad de tror på, det de vill, det de är bra på.

Okej män.

 Nu ska jag inte stjäla er tid mer. Men jag är glad att vi fick den här stunden tillsammans. För jag tycker det kändes viktigt att få det här sagt. Du är sexig. Det vet jag. Det bor i oss alla. Plocka bara fram det. Den där omtanken, lusten, drivet och passionen. Så lovar jag att du garanterat kommer att toppa en sexigaste-lista snart. Hos en person som är viktig för dig.

+ "Idol" i kväll. En skräckis. Om inte Markus är med i finalen nästa vecka måste vi skicka svenska folket på kolektiv psykoanalys.

- Vart tog hösten vägen? Nästa vecka är det första advent. Julklappsstressen hägrar.

Krönika 24 noember 2006

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.