Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kidnappningshärva avslöjad i Thailand

En av de gripna männen.
Foto: Crime Suppression Division / Crime Suppression Division
Taiwanesen när han fördes bort.
Foto: Youtube / Youtube

En stor kidnappningshärva håller på att klaras upp i Thailand.

Tre män är häktade för att ha rövat bort en taiwanesisk affärsman och krävt hans anhöriga på pengar.

En högt uppsatt polis har överlämnat sig själv – och är misstänkt i ärendet.

Det var den 28 mars som den taiwanesiska handelsmannen sattes i handfängelse och fördes bort av okända män på en restaurang i centrala Bangkok.

Taiwanesen ska ha bjudits in till restaurangen för att lösa en fråga om inköp av vinylhandskar med en affärskollega.

Han hölls sedan fånge i en lägenhet i Bangkok, och kidnapparna försökte kräva hans familj och kolleger på mellan 10 och 20 miljoner kronor – men de vägrade betala.

Anlitade privatdetektiv

Efter ett tag släppte kidnapparna affärsmannen, som gick direkt till polisen och anmälde brottet. Myndigheten kunde strax därefter gripa tre personer: Amerikanerna Louis Ziskin, 52, och Jeremy Hughes Manchester, 41, samt thailändaren Ekbodin Prasitnarit.

Enligt misstankarna ska Louis Ziskin – en tidigare dömd narkotikasmugglare – ha förlorat över 20 miljoner kronor på en affärskonflikt med ett företag. Detta ska ha gjort honom desperat.

Han anlitade då en israelisk privatdetektiv för att få tillbaka sina pengar, skriver Bangkok Post. Det var denne privatutredare som anordnade träffen med taiwanesen, som representerade företaget.

Högt uppsatt polis

Ytterligare gripanden har gjort sedan dess. Det senaste i raden är en högt uppsatt thailändsk polis som misstänks för inblandning, skriver Pattaya One. Han överlämnade sig själv på den lokala polisstationen i Thong Lor i centrala Bangkok på måndagen, enligt Pattaya One.

Sammanlagt åtta personer är misstänkta för inblandning. De tre huvudmisstänkta kan dömas för mordförsök, människorov och utpressning, skriver Bangkok Post.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.