Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kiaras dröm gick i uppfyllelse – dagar efter somnade hon in

Foto: GoFoundMe
Foto: GoFoundMe
Foto: Facebook
Foto: Fecebook

Sjuåriga Kiara Buonomos öde har berört många. 

Hon har behandlats för cancer i två omgångar och för bara några dagar sedan gick en av hennes drömmar i uppfyllelse: En videohälsning från sin idol.

Men till slut orkade inte Kiaras kropp längre och hon har somnat in, meddelade hennes pappa på Facebook. 

Kiara Buonomo, 7, från Springburn i Glasgow, led av en dödlig hjärntumör. Trots upprepade och långa behandlingar gav kroppen till slut upp.

Kiara Buonomo gick bort på söndagen, meddelande hennes pappa Aldo Buonomo via Facebook. 

”Vi är ledsna att komma med dåliga nyheter, men vår vackra prinsessa Kiara Buonomo gick bort under natten runt 03:30. Hon gick bort fridfullt med värdighet, lika vacker som alltid”, skriver pappan Aldo. 

Sjuåriga Kiara fick cancerdiagnosen i januari förra året. Trots svåra operationer och lång behandling fick familjen beskedet att det inte fanns mer att göra och de senaste veckorna har Kiara fått palliativ vård. 

Kiara fick cancerbeskedet i januari förra året. Foto: Facebook

Möttes av hat

Sjuåringens familj hade under hennes behandling uppdaterat en hemsida med information om hur det gick för henne, en sida som familjen förra månaden berättade har lett till att internettroll skickat hemska meddelanden riktade mot både Kiara och familjen. 

– Det gjorde oss så illa till mods. Vi har tillräckligt att tänka på utan denna extra stress, sa mamma Natasha, 30 till Daily Record då. 

– Några veckor efter att Kiara fått diagnosen kunde folk skicka bilder på snapchat där de skrev ”skynda dig att dö nu” och liknande, sa mamman också. 

Hälsningen från idolen

Men Kiara har under året också väckt stort engagemang, bland annat bland kändsisar.

Bara några dagar innan hon gick bort fick Kiara en hälsning från Disney-skådespelaren Zendaya. 

Tidigare i maj lade Kieras pappa upp ett klipp där sjuåringen sjöng till Zendayas ”Wonderful life”. 

Zendaya, 22, aktuell bland annat i ”The Greatest Showman”, svarade på sången genom att skicka ett videomeddelande till Kiera.  

”Jag vill bara säga hej(...) jag önskar jag kunde ge dig en stor kram och träffa dig i verkligheten och säga hej” säger Zendaya i klippet och skickar en slängkyss till Kiara. 

Andra som stöttat den lilla flickan är Rangers, fotbollslaget hon hejar på. Under en match mot rivalerna Celtic förra veckan utsågs Kiera till lagets maskot. Och en trött med glad sjuåring satt i sjukhussängen och hejade på favoritlaget, som vann med 2-0. 

Kiara var ett riktigt Rangers-fan. Foto: Facebook

Men nu har Kiara somnat in. 

”Jag hoppas att himlen har förberett för ankomsten av en krigarprinsessa. Tuff och envis som en åsna, stark som en oxe och med hjärta som ett lejon.” skriver pappan Aldo vidare i sin hyllning till dottern.