Totalt sägs den libyska regimen ha 200 miljarder kronor i kontanta tillgångar, mestadels i London.
Totalt sägs den libyska regimen ha 200 miljarder kronor i kontanta tillgångar, mestadels i London.

Khadaffis miljarder i London ska frysas

Publicerad
Uppdaterad
Khadaffi och den libyska regimen har placerat hundratals miljarder kronor i London.
Dessa kommer att frysas av Storbritannien inom några dagar, avslöjar The Daily Telegraph.
Finansministeriet i Storbritannien har inrättat en enhet för att spåra Khadaffis tillgångar i landet. Kapitalet misstänks omfatta miljarder dollar i olika bankkonton, kommersiella fastigheter samt i form av en herrgård till ett värde på närmare en miljard kronor.

200 miljarder

Totalt sägs den libyska regimen ha 200 miljarder kronor i kontanta tillgångar, mestadels i London.
- Den första prioriteringen är att få brittiska medborgare ut ur Libyen. Men efter det är vi redo att rikta in oss på Khadaffis tillgångar. Det är absolut ett prioriterat arbete, säger en källa till The Daily Telegraph.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag