Khadaffi i nytt tal: Dansa och sjung

Publicerad
Uppdaterad
Muammar Khadaffi höll på fredagskvällen ett tal till supportrar på Gröna torget i Tripoli. Han lovade att beväpna befolkningen och sade till dem att de skulle förbereda sig på att försvara Libyen.
- Vi kommer att fortsätta slåss och vi kommer att vinna. Vi kommer att dö här på libysk jord, sade han.
På torsdagen gav Khadaffi en telefonintervju med libysk statstelevision, vilket lett till spekulationer att han skulle vara skadad då han inte visade sitt ansikte i tv. Men på fredagskvällen kom bilder på Muammar Khadaffi som håller ett tal på Gröna torget i Libyens huvudstad Tripoli. Talet ska ha spelats in vid sju på kvällen lokal tid och visades i Libyens statliga tv.

"Var avslappnade"

Khadaffi stod på en mur iförd samma pälsmössa som han bar i den mycket korta intervjun på måndagen.
- Vi har förmågan att krossa allt förtryck. Vi kan slå ner alla försök till utländsk aggression precis som vi befriade oss från den italienska imperialismen. Ett liv utan värdighet är meningslöst. En liv utan den gröna flaggan (Libyens flagga. Reds. anm.) är meningslöst, sade Khadaffi innan han fortsatte:
- Ni, ungdomar, var avslappnade. Dansa, sjung, stanna uppe hela natten. Muammar Khadaffi är en av er, sade han.

Vapenlagren

Han sade också att han skulle tömma vapenlagren och beväpna befolkningen.
- Vi kommer att slåss och vi kommer att vinna, sade han skriver TT.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag