Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kevin, 25, dödad av kannibal på dejten

Mordet på Kevin Bacon har fått stor uppmärksamhet den senaste veckan.
Foto: Privat

Fyra dagar efter att ha träffat sin dejt hittades Kevin Bacon, 25, död i en källare.

Dödsfallet utreds nu som ett misstänkt kannibalmord.

– Det vänder sig i magen när man får höra om alla detaljer, säger 25-åringens pappa, skriver Huffington Post.

Vi vill varna känsliga läsare för obehagliga detaljer i artikeln.

Mark Latunski, 50, från delstaten Michigan i USA, har erkänt allt.

Om hur han träffade den 25 år yngre Kevin Bacon via dejtingappen Grindr. Men dejten slutade med att Mark Latunski dödade och åt av Kevin Bacon, rapporterar Huffington Post. Nyhetssajten skriver att Mark Latunski högg Kevin Bacon i ryggen, hängde upp kroppen i taket och skar av honom halsen. Därefter uppges Mark Latunski ha tillagat och ätit Kevin Bacons testiklar. 

Huffington Post skriver vidare att Mark Latunski och Kevin Bacon träffades på julafton. När Kevin Bacon sedan inte dök upp på familjens traditionella julfrukost på juldagen blev de oroliga och anmälde honom försvunnen.

Fyra dagar senare, den 28 december, upptäcktes 25-åringens kropp hemma hos Mark Latunski. Det efter att polisen först hittat Kevin Bacons övergivna bil på en parkeringsplats och där också funnit hans kvarglömda mobiltelefon. Washington Post skriver att Mark Lutanski erkände på plats och ledde polisen till platsen där Kevin Bacon hittades död.

Fyra dagar efter att ha träffat sin dejt hittades Kevin Bacon, 25, död i en källare.
Foto: Privat

Familjen höll presskonferens

Kevin Bacons pappa, Karl Bacon, säger att sonen ”inte visste vad han gav sig in på”. Utredningen har också visat en ”mörk sida” av 25-åringen som familjen inte visste om.

– Vi gör alla misstag. Det vänder sig i magen när man får höra om alla detaljer, förklarade han på en presskonferens efteråt, skriver Huffington Post.

– Jag kommer att minnas honom som alla andra minns honom: En bra människa som var passionerad och brydde sig om andra, berättade pappan vidare.

Kevin Bacons föräldrar Pam och Karl Bacon.
Foto: JAKE MAY / AP TT NYHETSBYRÅN

Männen flydde från huset

Det är inte första gången som Mark Latunski har varit ett fall för polisen. Flera män uppges ha flytt 50-åringens hem efter att de bestämt träff via Grindr. I oktober 2019 flydde en man efter att ha blivit fastkedjad i Mark Latunskis lägenhet. I november flydde, och jagades, en man från 50-åringens hem. Ingen av männen upprättade en anmälan, då sexakterna skett med under samtycke, men båda uppger att det var Mark Latunskis hem som gjorde dem rädda, skriver Washington Post. 

En månad senare hittades alltså Kevin Bacon mördad i källaren i samma hus.

Mark Latunski, här under rättegången, uppges ha skrämt i väg flera män efter att de träffats via Grindr.
Foto: JAKE MAY / AP TT NYHETSBYRÅN

Hollywoodstjärnans hyllning

Kevin Bacon arbetade till vardags som hårfrisör och uppges ha varit en mycket lovande elev i skolan. Hans dödsfall har fått rubriker i såväl USA som internationellt. Även kändisar, som Youtube-stjärnan Jeffree Star, samt 25-åringens namne, Hollywoodikonen Kevin Bacon, har uttryckt sina kondoleanser.

”Av uppenbara anledningar tänker jag den här morgonen på vänner och familj till den här unga personen. Han fråntogs sitt liv alldeles för tidigt. Hans stora passion var hårstyling. Jag slår vad om att han hade gjort ett väldigt bra jobb med röran på mitt huvud”, skriver skådespelaren skämtsamt i en hyllning till sin namne på Instagram.

https://www.instagram.com/p/B6s601bHy9Z/

”Ondska existerar”

Dejtingappen i fråga, Grindr, har uttalat sig om mordet på Kevin Bacon.

I ett uttalande säger Grindr att de är ”förkrossade av att höra om den här fruktansvärda tragedin”.

Grind skriver vidare att de kommer att bistå polisen i det fortsatta utredningsarbetet. 

– Ondska existerar och den drabbade oss. När du använder sådana här appar, meddela andra människor vem du ska träffa och var ni kommer att vara, säger pappan Karl Bacon, enligt Huffington Post

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.