Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kent Ekeroth knyts närmare Avpixlat

Kent Ekeroth har registerat varumärket "Avpixlat – den oretuscherade bilden", skriver DagensNyhterFoto: Tommy Pedersen

Nu knyts riksdagsledamot Kent Ekeroth närmare hatsajten Avpixlat.

Enligt Dagens Nyheter äger en förening som sverigedemokraten företräder numera rätten till varumärket.

Avpixlat är en av de mest framträdande hatsajterna i Sverige, där framför allt kommentarsfälten ofta är fyllda av hatiska och främlingsfientliga inlägg. Som Expressen tidigare avslöjat har flera SD-politiker stått bakom de anonyma kommentarerna.

Sedan starten 2011 finansieras sajten av donationer som samlats in via Kent Ekeroths privata bankkonto. Numera går de dock via hans ideella förening "Föreningen för Sverigevänliga intresse", som också är registrerad på Kent Ekeroths riksdagsadress, skriver DN.

Ansökte om varumärkeregistering

DN avslöjar nu att Kent Ekeroth den 26 mars i år lämnade in en ansökan till Patent- och registreringverket, PRV;  för att registrera varumärket "Avpixlat - den oretuscherade bilden". I fredags registrerades föreningen som ägare till varumärket.

Linus Bylund, pressansvarig på Sverigedemokraterna, säger till tidningen att de nya uppgifterna inte skadar partiet.

- Att Kent gillar Avpixlat är det väl ingen som har förnekat, men SD som parti har inget med Avpixlat att göra, vi har egna tidningar som inte är Avpixlat.

Kent Ekeroth skriver i ett mejl till DN att det inte är han som varumärkesskyddar hemsidan, utan föreningen.

"Det förändrar ingenting", skriver han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.