Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kent Ekeroth får lämna uppdrag

Kent Ekeroth har varit internationell sekrererare för SD i tio år. Nu får han lämna posten.Foto: Cornelia Nordström
EU-parlamentariken Peter Lundgren tar över efter Ekeroth.Foto: Sven Lindwall

Kent Ekeroth har varit internationell sekreterare för Sverigedemokraterna i tio år.

Men nu får den kontroversielle riksdagsledamoten lämna posten.

Ersättare: EU-parlamentariker Peter Lundgren.

Det var i samband med att Sverigedemokraternas partistyrelse hade möte i helgen som man beslutade att Kent Ekeroth inte längre får vara kvar som partiets internationelle sekreterare.

Anledningen är att relationerna till partier i andra länder ökat i betydelse och då anser SD att EU-parlamentariker Peter Lundgren har bättre möjligheter att knyta kontakter.

Kent Ekeroth har haft posten som internationell sekreterare i tio år, men får därmed se sig sidsteppad.

"I egenskap av vice ordförande för EFDD kommer Peter Lundgren att verka nära dess ordförande Nigel Farage genom att bland annat regelbundet närvara vid olika internationella forum tillsammans med denne." skriver partiet i ett pressmeddelande.

SD vill utveckla internationella kontakter

Och fortsätter:

"Detta utgör en ny och mycket intressant plattform för Sverigedemokraterna att verka på för att utveckla internationella kontakter och samarbeten med andra partier."

Kent Ekeroth har varit inblandade i flera allvarliga incidenter under sin tid som riksdagsledamot.

I nuläget pågår en brottsutredning där Ekeroth misstänks för ringa misshandel efter att han varit involverad i ett krogbråk på en krog i centrala Stockholm i november förra året.

 

LÄS MER: Utredningen om Kent Ekeroths krogbråk klar

 

Kent Ekeroth nekar till brott.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.