Kent Ekeroth: Alldeles oavsett var jag orolig

Publicerad

De tre SD-männen hävdade i går, torsdag, att de beväpnade sig med järnrör eftersom de var rädda att mannen de bråkat med hörde till det kriminella nätverket Original gangsters. Men en ny film från Kent Ekeroths mobilkamera visar hur de skrattande avfärdar mannen.

Kent Ekeroth kommenterar nu de senaste uppgifterna:

– Alldeles oavsett vilket gäng han tillhörde försökte han attackera mig och av bara den anledningen var jag så klart orolig att han med vänner skulle följa efter oss, skriver han i en kommentar.

Expressen kunde i går, torsdag, publicera en film som visar hur SD-politikerna Kent Ekeroth, Erik Almqvist och Christian Westling beväpnar sig med järnrör efter ett bråk i centrala Stockholm.

Kent Ekeroth förklarade i går agerandet med att han kände sig hotad av mannen.

– Jag kände mig hotad vid det tillfället av en sådan grovt kriminell som han sade sig vara, sa Ekeroth till TT i går.

Men i den mobilfilm som Expressen kan visa i dag syns att SD-männen inte alls var rädda för mannen.

Ekeroths kommentar

I filmsekvensen, som är från strax efter att den berusade mannen omhändertogs av polisen, syns och hörs att de tre sverigedemokraterna aldrig trott på att den redlöst berusade mannen har något med OG att göra.

I klippet säger bland annat Erik Almqvist:

– Han har inget med dom att göra.

Expressens sökte Kent Ekeroth och Erik Almqvist i går, men de gick inte att nå.

På fredagsmorgonen skickade Kent Ekeroth ut en skriftlig kommentar till de nya uppgifterna.

– Vad jag försökt förklara är hur jag såg på situationen när den väl inträffade. Även om jag skulle ha trott på Erik Almqvists påstående eller ej, kunde det inte ha påverkat min inställning i situationen, när den väl skedde, där jag kände mig hotad av en person som påstod sig vara från OG. Detta eftersom den incidenten inträffade innan Almqvists gjorde sitt påstående, säger Kent Ekeroth i en skriftlig kommentar.

Kent Ekeroth skriver också:

– Och alldeles oavsett vilket gäng han tillhörde försökte han attackera mig och av bara den anledningen var jag så klart orolig att han med vänner skulle följa efter oss.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag