Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kennedys barnbarn avlidet – blev bara 22 år

Kennedys barnbarn har dött.
Saoirse Kennedy Hill placerar en vit ros vid John F. Kennedys gravplats. Foto: HILLERY SMITH GARRISON / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: STEPHEN LOVEKIN / REX/IBL

Robert F. Kennedys barnbarn, Saoirse Kennedy Hill, har avlidit rapporterar AP. 

”Världen är lite mindre vacker i dag”, skriver Saoirse mormor Ethel Kennedy i ett pressmeddelande där hon bekräftar barnbarnets död. 

Saoirse Kennedy Hill blev 22 år. 

Vid bara 22 års ålder har Robert F. Kennedys barnbarn, Saoirse Kennedy Hill avlidit under natten till fredagen, svensk tid. 

Det bekräftar familjen i ett pressmeddelande till bland annat AP. 

Nyheten kommer strax efter rapporten om att sjukvårdare skickats till ett av Kennedy familjens boenden i Hyannis Port, Massachuttes där en ung kvinna ska ha drabbats av hjärtstillestånd. 

”Hon lyste upp vårt liv”

Saoirse Kennedy Hill var dotter till Roberth F. Kennedy och Ethel Kennedys femte barn Courtney Kennedy. 

”Hon lyste upp våra liv med sin kärlek, hennes pärlor av skratt och hennes generösa själ”, står det i meddelandet skrivet av familjen. 

Saoirse Kennedy studerade vid sin död på Boston College och skulle tagit examen nästa år. 

Familjen beskriver henne i sitt meddelande som en person som var engagerad i mänskliga rättigheter och kvinnlig frihet. På sin fritid arbetade hon även med organisationer som bygger skolor för ursprungsbefolkningen i Mexiko. 

”Världen är lite mindre vacker i dag”, skriver Saoirse 91-åriga mormor Ethel Kennedy i meddelandet.