Ken Ring dömd i dag för drograttfylla

Publicerad
Uppdaterad
Ken Ring dömdes i dag för drograttfylla samt olovlig körning till att betala 10 800 kronor i dagsböter.
Artisten stoppades i södra Stockholm i somras med cannabis i blodet och utan körkort.
- Jag har kört bil hela mitt liv och kommer att fortsätta göra det, sa Ken Ring i rätten.
Det var den 28 juli förra året som Ken Ring stoppades av polis i Rågsved i södra Stockholm. Han saknade då körkort och polisen misstänkte att den kända artisten körde drogpåverkad.
En provtagning på polisstationen visade senare att Ken Ring hade 0,002 mikrogram cannabis i blodet.
Artisten förklarade i tingsrätten att han hade rökt hasch en vecka tidigare när han var på semester i Sydafrika under fotbolls-VM och att det fanns kvar i blodet. Eftersom han har rökt cannabis sedan han var tio år finns det kvar spår i kroppen långt efter att han rökt, har Ken Ring sagt i förhör.

"Kört bil hela livet"

När det gäller den olovliga körningen hänvisade han till att han numera bor i Kenya och har ett kenyanskt körkort. Men när han stoppades den 28 juli hade han inte det med sig, utan hade glömt det i Kenya.
- Jag har kört bil hela mitt liv och kommer att fortsätta göra det, sa Ken Ring i rätten.
I dag kom domen vid Södertörns tingsrätt. Ken Ring döms för olovlig körning och rattfylla till dagsböter. Artisten var folkbokförd i Sverige när han åkte fast och är svensk medborgare.
"Den anmälan om flyttning till utlandet som är daterad samma dag som huvudförhandlingen ändrar inte förhållandet om folkbokföring vid tiden för körningen", skriver tingsrätten.
Ken Ring var även åtalad misstänkt för narkotikabrott men frias från de anklagelserna.
Expressen.se har sökt Ken Ring för en kommentar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag