Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kemdykare på plats i Jordbro efter ammoniakutsläpp

KEM-dykare på plats i Jordbro.
Foto: Janne Åkesson / Swepix
Brandbilar framför Dagabs lokaler i Jordbro.
Foto: Janne Åkesson / Swepix.

Räddningstjänsten fick under måndagskvällen larm om ett ammoniakläckage i en företagslokal i Jordbro, söder om Stockholm. 

Enligt Daniel Kaissidis, yttre befäl på Södertörns räddningstjänst, väntas arbetet med läckaget pågå fram till 02.30-tiden på tisdagen. 

– Vi har lagt på ganska mycket resurser för att vara på den säkra sidan, säger han.

Södertörns räddningstjänst fick under måndagskvällen in ett larm om ett misstänkt ammoniakutsläpp i företaget Dagabs lokaler i Jordbro, söder om Stockholm. Ammoniak är en färglös gas som är giftig vid inandning av höga koncentrationer. 

– Vi har lagt på ganska mycket resurser för att vara på den säkra sidan, säger Daniel Kaissidis, yttre befäl på Södertörns räddningstjänst.

Räddningstjänstens kemdykare bekräftade att det var en läcka. Det ska inte vara någon fara för allmänheten.

Nu pågår arbetet med att åtgärda läckan. 

– Det är inomhus och nu ska man stänga av lite pumpar och eventuellt åtgärda det här läckaget om det går. Annars får man stänga av pumparna och låta det som ligger i rören läcka ut. Vi har inget läckage utvändigt.

Enligt Kaissidis kommer arbetet att pågå till ungefär 02.30, natten mot tisdag. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.